U NOVOM SADU OSVANUO NOVI MURAL POSVEĆEN BALAŠEVIĆU: NJegova ćerka Jovana oduševljena, a iza svega se krije fantastična priča (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2021. u 19:20

U Novom Sadu naslikan je još jedan mural u čast čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

У НОВОМ САДУ ОСВАНУО НОВИ МУРАЛ ПОСВЕЋЕН БАЛАШЕВИЋУ: Његова ћерка Јована одушевљена, а иза свега се крије фантастична прича (ФОТО)

Foto: Ata images

Evo kako izgleda, a donosimo vam i reakcije Jovane Balašević, ćerke legendarnog umetnika, koja se tim povodom oglasila na Instagramu.

Jovana Balašević je sa oduševljenjem ispratila vest o novom muralu u čast njenog oca Đorđa Balaševića koji je preminuo 19. februara ove godine u Novom Sadu, u 67. godini.

Jovana je sa mnogo ljubavi objavila na Instastoriju vest da od danas Novi Sad krasi još jedan mural sa likom Đorđa Balaševića.

Mural na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, delo je dvadesetsedmogodišnjeg Denija Božića iz Doboja, koji je u Novi Sad doao upravo zbog želje da napravi jednu ovakvu sliku. U sprskoj Atini boravi prvi put, a došao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića.

Foto: Printskrin

- Poslednjih šest godina, nakon poplava, radim murale, uglavnom u Doboju. Ovo mi je ipak posebna prilika i drago mi je što radim mural posvećen takvom umetniku kao što je Balašević - rekao je autor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni Bozic (@denibozic)

Božić je i autor murala u Doboju, a inspiracija je bila ista, legendarni kantautor Đorđe Balašević.

Murali su još jedan način da oni koji vole Balaševiću muziku, pokažu koliko im je ovaj umetnik značio.

Foto: Printskrin

Novi Sad

Slika sa likom Balaševića nalazi se tako i u Kovinu, otkrila je Jovana na Instagramu.

Foto: Printskrin

Kovin

Novi Sad se na veličanstven način oprostio od Đorđa Balaševića koji je u krugu porodice sahranjen na Gradskom groblju, u svom rodnom gradu.

Oprostio se uslovno rečeno, jer će veza između Novosađana i muzike Balaševića trajati zauvek. Isto se može reći i za njegovu publiku u celom regionu.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!