OVAKO ĆE SE NOVOSAĐANI OPROSTITI OD ĐOLETA: Lampioni, ruzmarin i hor za poslednji pozdrav Balaševiću

Novosti online

21. 02. 2021. u 16:08

NOVOSAĐANI će se od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti u ponedeljak, 22. februara, u 19 časova, kraj Dunava, na Keju žrtava racije.

ОВАКО ЋЕ СЕ НОВОСАЂАНИ ОПРОСТИТИ ОД ЂОЛЕТА: Лампиони, рузмарин и хор за последњи поздрав Балашевићу

Foto: Arhiva Novosti/D. Dozet

Simbolično, uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Balaševićeve pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta, te poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca, Novi Sad će odati počast svom panonskom mornaru.

Prema nezvaničnim informacijama, na tvrđavi i mostu će se ugasiti svetla, a ova akcija pokrenuta je preko društvenih mreža.

- Dođite da ga svi zajedno ispratimo, dostojanstveno, kako dolikuje. Da mu još jednom kažemo - hvala ti, maestro, za sve. Pamtiće te tvoj Novi Sad - poručuju organizatori, uz podsećanje da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Planirano je da se ceo događaj pod nazivom "Noć kad je Đole preplivao Dunav" traje do 21 sata.

Đorđe Balašević je danas sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, a preminuo je u petak u Kliničkom centru Vojvodine od posledica izazvanih virusom kovid 19.

(021)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)