ĐORĐE BALAŠEVIĆ JE GROMADNA KANTAUTORSKA, POETSKA I MUZIČKA POJAVA: Pesnik Nenad Grujičić oprostio se od Panonskog mornara

M. N. M.

19. 02. 2021. u 19:42

POGODILA me je vest da je iznenada otišao čovek i umetnik tako raskošnog talenta i nesvakidašnjeg lirizma i duhovitosti - veli novosadski pesnik Nenad Grujičić, priređivač antologije u kojoj su Balaševićevi stihovi dobili zapaženo mesto, predstavljajući nam punokrvnog kantautora i kao jedinstvenu pesničku pojavu.

ЂОРЂЕ БАЛАШЕВИЋ ЈЕ ГРОМАДНА КАНТАУТОРСКА, ПОЕТСКА И МУЗИЧКА ПОЈАВА: Песник Ненад Грујичић опростио се од Панонског морнара

Foto: Printskrin/RTV jutjub

- Posedovao je lekoviti žalac za osvetljavanje društvenih i životnih neravnina, ali i dar za slikanje i afirmaciju čiste emocije i ljubavi. Đorđe Balašević je gromadna kantautorska, poetska i muzička pojava. Neponovljivi i autentični panonski rapsod koji je doprinosio afirmaciji Novog Sada kao osobenog kulturnog amblema u regionu i šire.

Tokom svoje izuzetne karijere, bio je neka vrsta vetra u leđa ovom lepom i značajnom gradu sa bogatom umetničkom istorijom. Nije pripadao namrgođenim salijerijima koji muku muče da napišu dobar stih. Nema sumnje, on je rođeni pesnik i kao takav našao se u mojoj "Antologiji srpske poezije (1847-2000)", koja obuhvata pesnike od Branka Radičevića do samog početka ovog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna