DANICA GRUJIČIĆ O SLUČAJU KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Ne postoji opravdanje za takav zločin!

Novosti online

17. 01. 2021. u 18:48

DOKTOR Danica Grujičić oglasila se povodom slučaja o kom bruji Srbija.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ О СЛУЧАЈУ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО СРБИЈУ: Не постоји оправдање за такав злочин!

Dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

Nakon što je glumica Milena Radulović optužila svog profesora Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, mnoge javne ličnosti imale su šta da kažu na ovu temu.

- Veliko hvala za hrabrost i snagu koju si pokazala Milena Radulović. Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj ličnosti ili anonimusu. Nažalost, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi. Slično je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu nose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo urađeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišćavajući poverenje dece. Deca koja prožive ovakve strahote ili žene koje proživljavaju nasilje moraju znati da postoji rešenje i mi svi zajedno svaki put moramo dići glas za njih i makar tada ih zaštititi. Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA! - napisala je na Instagramu Danica Grujičić.

Podršku Mileni su pružile brojne kolege, ali i poznate ličnosti sa srpske estrade, koje su zgrožene onim što se desilo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Miroslava Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)