ROLINGSTONSI NA EKRANU: U pripremi TV serija o legendarnom bendu

Jl. B.

15. 01. 2021. u 20:17

BIOGRAFSKA televizijska serija o najvećem rokenrol bendu na svetu, Rolingstonsima, uveliko se priprema.

РОЛИНГСТОНСИ НА ЕКРАНУ: У припреми ТВ серија о легендарном бенду

Foto EPA

Američki kablovski kanal Ef-eks naručio je scenario od slavnog britanskog pisca Nika Hornbija, autora romana "Haj fideliti" i "Sve o dečaku". Produkcija je poverena kući Left Bank i ekipi koja stoji iza popularne serije "Kruna". Poznati bend je dao dozvolu producentima za snimanje, kao i odobrenje da se koristi njihova muzika.

Izvršni direktor Ef-eksa Džond Lendgraf potvrdio je vest uz napomenu da mreža napreduje sa razvojem projekta i da su u planu dve sezone serije o prvoj deceniji postojanja "kotrljajućeg kamenja".

Priča će pratiti Rolingstonse tokom prvih trijumfalnih i tragičnih godina rada. Poseban osvrt biće dat na početke šezdesetih i formiranje benda, kao i prve nastupe, proboj na svetskoj sceni, brojne skandale sa alkoholom i narkoticima, izlazak ključnih ploča, te smrt prvog gitariste Brajana Džounsa 1969. Radnja bi se, navodno, okončala 1972. godine s objavom značajnog albuma Exile on Main Street.

Ovo neće biti prva TV serija o Stonsima u ovom veku. Mik Džeger je bio jedan od koautora HBO serije "Vinil". Pre toga, Džeger se pojavio kao on u Ej-bi-sijevom sitkomu "Vitezovi prosperiteta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)