ISTORIJA NA 13 DISKOVA: Predstavljen boks-set sa kompletnom diskografijom "Ju grupe" za 50 godina rada

M. Ćunković

06. 12. 2020. u 17:41

BOKS-SET sa 13 diskova, gde se nalaze svi albumi i singlovi "Ju grupe", ukupno 134 pesme, predstavljen je na onlajn promociji u Galeriji RTS u Beogradu, gde je u toku izložba njihovih fotografija "Pogled sa šanka", autora Nenada Tubića Vuda.

ИСТОРИЈА НА 13 ДИСКОВА: Представљен бокс-сет са комплетном дискографијом  Ју групе за 50 година рада

Dragi i Žika nazdravljaju / Foto Nikola Ristić

Izdanje koje zajednički objavljuju PGP RTS i "Kroacija rekords", upriličeno je u sklopu obeležavanja jubileja, 50 godina rada benda. Uz to, objavljena su na vinilu, u izdanju "Fidboksa", njihova poslednja dva albuma - "Dugo znamo se" i "Evo stojim tu". U pripremi je i dokumentarni film "Ju grupa, priča o bratstvu i jedinstvu", koji režira Darko Lungulov. Na promociji je prikazan insert iz ovog ostvarenja, kao i video-čestitke koje su slavljenicima uputili brojni prijatelji iz sveta muzike.

Direktor PGP RTS Vladimir Graić se nadahnuto obratio prisutnim osnivačima benda, braći Dragom i Žiki Jeliću.

- Čestitam vam na svim uspesima, na prebogatoj karijeri, i na velikim stvarima koje ste postavili za sve nas koji se iole bavimo muzikom - rekao je, između ostalog, Graić.

Braća Jelić su raspoloženo odgovarala na pitanja novinara koja su takođe pristigla putem video-poruka. Za "Novosti" su podsetili na značaj koji je za njihovu karijeru imao pokojni voditelj i disk-džokej Zoran Modli - ne samo na početku, kao voditelj čuvenog koncerta u zemunskoj "Sinagogi", kad je "Ju grupa" dobila ime, već i kasnije.

- Njegov doprinos je bio jako veliki - istakao je Žika Jelić. - Radio je na Studiju B, a pre toga je bio saradnik Nikole Karaklajića u čuvenoj emisiji "Veče uz radio", koja je mnogim mladim ljudima pomogla, pa je i nama pružena šansa. Pratio je naš rad, često smo mu bili gosti, a napisao je i nekoliko jako dobrih tekstova. "U tami disko kluba" je, recimo, njegov tekst.

U onlajn konferenciju se, video-porukom iz Švedske, gde živi, uključio i gitarista Petar Jelić, koji je pozdravio svoje stričeve i sve koji vole "JU grupu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEN POGLED U DARI LEDI KRV U ŽILAMA: Evo kako okrutna časna sestra zapravo izlgeda (FOTO)