„NIJE HTEO KOD LEKARA, DUGO JE KAŠLJAO“ Darko Filipović teško podneo smrt prijatelja Bojana Zlatanovića

Novosti online

25. 11. 2020. u 11:44

BOJAN Zlatanović Tokan (45), bubnjar „Amadeus benda“, preminuo je od posledica korona virusa u bolnici „Dr Dragiša Mišović“.

„НИЈЕ ХТЕО КОД ЛЕКАРА, ДУГО ЈЕ КАШЉАО“ Дарко Филиповић тешко поднео смрт пријатеља Бојана Златановића

Foto: Instagram

Pevač Darko Filipović, koji se sa Tokanom družio više od 30 godina, jako je potrešen zbog gubitka prijatelja, sugrađanina, komšije, kolege...

- Besan sam i ljut, a ne znam koga da krivim - rekao nam je Darko kroz suze i dodao:

- Tokan je kašljao dugo, ali nije želeo da ide kod lekara. Sam je, na svoju ruku, pio lekove kod kuće. Rekao sam mu da ode na pregled, da se ne šali, ali on to nije shvatao ozbiljno, kao što je sve u životu shvatao olako i kroz šalu. Bio je najbolji i najduhovitiji čovek koga sam poznavao. Voleo je sve ljude i njega su svi voleli - kroz suze nam je rekao Darko.

- Kada je konačno odlučio da se javi lekaru, nije bilo mesta u beogradskim bolnicama, pa su ga smestili u Požarevac. Tamo je proveo neko vreme, ali nakon što se situacija pogoršala, prebacili su ga u Beograd, u bolnicu „Dr Dragiša Mišović“. Odmah su ga priključili na kiseonik, ali se stanje veoma brzo pogoršavalo. Temperatura je rasla, sve je teže disao - priča Darko i dodaje:

- Pre desetak dana su ga priključili na respirator. Doktori su učinili sve, pa i nemoguće. Prema njemu su se ponašali kao prema predsedniku. Sve što je postojalo kao opcija, urađeno je. Otvarali su ga, čistili pluća, ugradili drenove, od lekova su mu dali sve što postoji, a koristi se u borbi protiv koronavirusa... Nažalost, nisu uspeli - rekao je Filipović kroz suze.


(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest