“SIMPSONOVI” PREDVIDELI POBEDNIKA? Crtana serija još pre sedam godina pogodila u metu

V. M. P.

09. 11. 2020. u 21:33

JUGOSLAVIJA je sredinom osamdesetih imala seriju "Top-lista nadrealista", koja je sa frapantnom preciznošću predvidela šta će se sve desiti u zemlji, a Sjedinjene Američke Države imaju crtanu seriju "Simpsonovi".

“СИМПСОНОВИ” ПРЕДВИДЕЛИ ПОБЕДНИКА? Цртана серија joш пре седам година погодила у мету

Donald Tramp i Homer Simpson / Foto Fox

I dok se ceo svet već danima bavi izborima za američkog predsednika, ponovo se pojavila stara epizoda "Simpsonovih", koja je s neverovatnom tačnošću predvidela ishod izbora. Toliko tačno da neki obožavaoci serije govore kako je scenarista "Simpsonovih" definitivno putnik kroz vreme.

U epizodi staroj sedam godina, vidi se izborna mapa Amerike, gotovo identična aktuelnoj, koja pokazuje da li će u Belu kuću ući Džo Bajden, ili ponovo Donald Tramp. U toj epizodi najdugovečnije američke crtane serije, gospodin Berns, zli vlasnik springfildske nuklearne elektrane i šef Homera Simpsona, podržava Mita Romnija na izborima 2012. protiv Baraka Obame. Berns je prišao mapi SAD, na kojoj su prikazane crvene i plave države i kako su one glasale na izborima, a fanovi su primetili da je mapa iz serije skoro ista kao trenutna izborna mapa - Trampa i Bajdena. Mnogi su komentarisali kako Simpsonovi zaista sve predviđaju, dok su drugi bili zapanjeni što je jedina greška na mapi Arizona, država u kojoj Bajden vodi.

Šta su još sve "Simpsonovi" predvideli? Recimo, politički uspon Donalda Trampa, u epizodi koja je emitovana daleke 2000. godine, a u kojoj Lisa govori o "nasleđivanju prilične budžetske krize od predsednika Trampa". U toj epizodi je čak bila i scena u kojoj Tramp maše sa stepenica, koja je gotovo identična Donaldovoj fotografiji iz 2015. iz stvarnog života. Kada su izvršnog producenta Ala Džina pitali kako im je to pošlo za rukom, odgovorio je da su 2000. tražili neku smešnu slavnu ličnost koja bi bila predsednik.

Aktuelna izborna mapa i gospodin Berns u epizodi iz 2013. / Foto Fox

Pored toga, predvideli su da će se glumac Tom Henks zaraziti opasnom bolešću, nakon što se pozitivno testirao na "smrtonosnu bubu". Podsetimo, sredinom marta ove godine, Henks i njegova supruga Rita Vilson bili su hospitalizovani u Australiji, nakon što su bili pozitivni na testu za virus korona. Fanovi dogodovština porodice Simpson brzo su povezali da je Henks ranije imao kameo ulogu u seriji, u kojoj reklamira "novi Veliki kanjon" i tvrdi da je američka vlada izgubila kredibilitet.

- Govori Tom Henks, ako me vidite lično, molim vas, ostavite me tu gde sam - kaže glumac u toj epizodi.

Serija "Simpsonovi", autora Meta Grejninga, prvi put je prikazana 17. decembra 1989, i do sada je, u 32 sezone, emitovano 689 epizoda. Reč je o satiričnoj parodiji američkog načina života, predstavljenog kroz život porodice Simpson, koja se bavi raznim aspektima života, američkom kulturom i društvom u celini, a najpoznatija je po samokritičkom humoru.

POSTIZBORNA APOKALIPSA IZBEZUMILA GLEDAOCE

IMAJUĆI u vidu impresivnu istoriju serije koja predviđa buduće događaje, predviđanje "Simpsonovih" za 2021. godinu i predstojeću postizbornu apokalipsu izbezumilo je neke gledaoce. U specijalnoj epizodi emitovanoj za Noć veštica, koja se dešava na dan izbora u Springfildu, vide se znakovi na kojima piše - "Bajden Haris", "Tramp Putin" i "Izaberite nekog, bilo koga", dok na ulazu u biračko mesto u osnovnoj školi stoji natpis "Demokratija se završava za" i digitalni sat koji odbrojava. Mardž kaže Homeru da izađe na glasanje ako mu je stalo do tri važne stvari, ali on, umesto da pomisli na svoje troje dece, razmišlja o pivu, krofnama i perecama. Kada konačno obavi svoju građansku dužnost, vidimo četiri konjanika apokalipse kako jašu na nebu iznad Springfilda, sa zastavama na kojima piše - kuga, glad, rat i kuća na drvetu horora XXXI.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade