KAO DA SAM PRVI PUT STALA NA BINU: Maja Cvetković, za "Novosti", posle koncerta "I-pleja" u zemunskom "Festu"

M. Ćunković

01. 09. 2020. u 07:00

SUBOTNjI koncert grupe "I-plej" u bašti zemunskog kluba "Fest" doneo je sjajnu razmenu energije benda i publike, što je i očekivano, jer su se i jedni i drugi, posle duge pauze usled pandemije kovida 19, uželeli ovakvih događaja.

КАО ДА САМ ПРВИ ПУТ СТАЛА НА БИНУ: Маја Цветковић, за Новости, после концерта И-плеја у земунском Фесту

Foto ATA Images

Maja Cvetković i ekipa i ovoga puta su izveli odabran repertoar sa pet studijskih albuma. Naglasak je bio na novijim hitovima koji su približili grupu širem krugu publike, kao što su "Divan dan", "Srešćemo se neki drugi put", "Šamarčina", "Da budemo samo dobro", "Ljubica", ali, nisu izostale ni poslastice za one koji prate bend od samih početaka - "Pop", "Prvi pogled tvoj"...

- Pauza je bila duga, to je očigledno, ali, bilo mi je lepo - rekla je za "Novosti posle koncerta, još uvek zadihana Maja. - Upravo zbog toga su mi emocije jake. Publika je bila divna. Kao da je nešto novo, kao da je prvi put. Tako sam se osećala na bini, bez obzira na to što 20 godina to radim.

Daleko od toga da je "I-plej" bio neaktivan proteklih meseci, naprotiv:

- Radili smo šta smo mogli. Snimili smo spot za "Slobodu", pa smo objavili ploču, pa video za "Uzmi mi sve"... Montiramo sada jedan "lajv". Biće super, tome se baš radujem.

Od svega nabrojanog, poseban značaj ima prvo LP izdanje u karijeri "I-pleja". Album "Sloboda" (2018) odnedavno pucketa na vinilu.

- Kad vidiš ploču, to ima neku dodatnu težinu. Bilo mi je zanimljivo što je toliko ljudi traži, i onda sam shvatila da stvarno ima dosta ljubitelja koji vole takav zvuk i slušaju muziku na taj, poseban način. To je baš lepo videti.

Brojni muzičari, kao i zaljubljenici u koncerte, posle višemesečne suše konačno su dočekali da se bar neke stvari po tom pitanju pokrenu. Uskoro, međutim, slede hladniji dani, i Maja nije optimista.

- Čim to krene, mislim da neće biti ništa od koncerata. To je moj lični stav.

Mnogi bendovi su, u nedostatku koncerata, proteklih meseci radili na novim albumima, možda i ranije nego što su planirali. Ni "I-plej", po Majinim rečima, nije izuzetak.

- Svašta smo radili - i što će biti na albumu, i što neće... Imamo pregršt pesama u raznih pravcima. Dala sam mašti na volju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)