VEĆ DVE GODINE ČEKA SE NA EKRANIZACIJU: "Zadužbina" za ljubitelje naučne fantastike

Jl. B.

02. 08. 2020. u 11:25

ВЕЋ ДВЕ ГОДИНЕ ЧЕКА СЕ НА ЕКРАНИЗАЦИЈУ: Задужбина за љубитеље научне фантастике

Foto: Promo

LJUBITELJI žanra naučne fantastike odavno priželjkuju da na malim ekranima ugledaju adaptaciju čuvenog književnog serijala "Zadužbina", nastalu iz pera pionira es-ef žanra Isaka Asimova.

Već dve godine čeka se na ekranizaciju "Zadužbine", čije je snimanje u Irskoj privremeno zaustavljeno zbog pandemije virusa korona. Striming servis "Epl TV plus" nedavno je ponudio prvi trejler i najavio da će serija moći da se pogleda naredne godine.

Radnja prati grupu odmetnika koji shvataju da je jedini način da spasu Galaktičko carstvo - pobuna protiv njega. U srži priče nalazi se čovek koji je otkrio način za matematičko predviđanje budućnosti, ali se vlastima ne sviđa to što on vidi i na šta ih upozorava.

Možda se neki segmenti priče čine poznatim i onima koji nisu čitali književni predložak, a to je upravo zato što je "Zadužbina" jedan od najuticajnijih serijala svih vremena, bez kojeg verovatno ne bi bilo ni "Ratova zvezda" ni mnogih drugih naučnofantastičnih ostvarenja.

Trejler obećava epsku priču i upečatljive kadrove, a knjigoljupcima je na prvi pogled neobično što se fokus stavlja na akcione sekvence, kojih nema toliko među koricama. Glavne uloge u seriji igraju DŽered Haris, Li Pejs, Lu Lobel, Lea Harvi, Lora Birn, Terens Man i Kasijan Bilton.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)