KAKOJE UHAPŠENA ROMANA: Snimali bankomate, krali podatke, a onda im je policija upala u stan

Novosti online

25. 06. 2020. u 12:45

Pevačica Romana Panić (45) i njen prijatelj Filip Mrkajić (40), agent za prodaju nekretnina, sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal "9njuz". Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

КАКОЈЕ УХАПШЕНА РОМАНА: Снимали банкомате, крали податке, а онда им је полиција упала у стан

Foto: D. Danilov

Kako je rekao Pol Smit, sudija Okružnog suda u Brizbejnu, ceo postupak je bio sofisticiran i omogućio im je da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate, a zatim da kopiraju njihove podatke i bankovne kartice.


Romana i Mrkajić, koji su u Australiji boravili kao turisti, zapali su probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike", izjavio je Smit.
Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu, gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i maskiran hirurškom maskom postavio uređaje.

Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a Romana za 16. Osim što će morati da vrate novac, odslužiće i zatvorske kazne - Filip Mrkajić 14 meseci, Romana 12.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su žalbe odbijene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)