GRMEĆE "RIBLJA ČORBA", "HLADNO PIVO", "VAN GOG": Atraktivan program tri letnja festivala

M. Ć.

23. 06. 2020. u 12:23

SUDEĆI po najavama koje stižu gotovo svakog dana, festivalsko leto u regionu, pogotovo krajem jula i u avgustu, neće biti siromašno, naprotiv. Vrlo zanimljive programe, između ostalih, objavili su organizatori manifestacija u Vršcu, Bačkoj Topoli i Banjaluci.

ГРМЕЋЕ РИБЉА ЧОРБА, ХЛАДНО ПИВО, ВАН ГОГ: Атрактиван програм три летња фестивала

Foto: Promo

Drugo izdanje "Vind rok festa" u Vršcu, na jezeru, trebalo je da bude održano u prvoj polovini juna, ali je, zbog pandemije virusa korona, odloženo za period od 30. jula do 2. avgusta. Kao glavne zvezde programa nastupiće velika imena regionalne rokenrol scene, "Partibrejkersi" i "Hladno pivo".

Veliku pažnju će, zasigurno, privući i Tanja Jovićević i "Oktobar 1864", a zasviraće i pančevački "Iskaz" i alternativni bend iz Novog Sada "Bajat" predvođen Milošem Bajatom, pevačem "Generacije 5". Hitove šezdesetih i sedamdesetih godina izvešće "Plavi ptičić". Novosadsku scenu predstaviće i "Zona katastrofe", a vršačku "Start mejking sens".

Prošle godine, kad su nosioci programa bili "Riblja čorba" i "Kerber", manifestaciju je posetilo oko 8.000 ljudi, kako iz Srbije, tako i iz Rumunije.

Za razliku od festivala u Vršcu, "Džejl fest", na hipodromu pored Bačke Topole, biće održan prvi put, i to u istom periodu. Hitovi će, takođe, odjekivati uz jezero. Prvo veče, 30. jula, obeležiće nastup grupe S.A.R.S. od 22 časa, a sutradan, u isto vreme, iz sveg glasa će se pevati decenijama znane numere "Crvene jabuke".

Zagrmeće u subotu 1. avgusta još od 17 časova uz "Dža ili bu", a hedlajneri "Van Gog" penju se na scenu u 23.00. Na "Džejl festu" će nastupiti i nekoliko manje afirmisanih bendova.

Festival "Banjalučki dani muzike" biće održan sedmi put na platou ispred tvrđave Kastel. Tradicionalno je na programu krajem juna, ali je sada odložen za 13, 14. i 15. avgust. Zasada je poznato da će među glavnim izvođačima biti "Riblja čorba", "Ju grupa" i "Hladno pivo", a organizatori najavljuju da će imena drugih poznatih izvođača otkrivati postepeno. Očekuje se da "Banjalučki dani muzike" i ove godine opravdaju renome najposećenijeg festivala u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!