KULTNA SERIJA "PRIJATELJI" PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Scenario iz smeća završio na aukciji, prodan za neverovatnu sumu novca (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2024. u 08:38

DVA scenarija za seriju "Prijatelji", koji su pronađeni u smeću pre 25 godina, prodata su na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu, za 22 hiljade funti, odnosno nešto više od 28 hiljada dolara.

КУЛТНА СЕРИЈА ПРИЈАТЕЉИ ПОНОВО У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Сценарио из смећа завршио на аукцији, продан за невероватну суму новца (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/edisonlsm

Kultna američka serija "Prijatelji" ponovo se našla u centru pažnje javnosti nakon što su se dva scenarija iz 1998. godine našla na aukciji. Prvobitna procena bila je da će se scenariji za dve epizode sa Rosovim venčanjem, koje su se snimale u četvrtoj sezoni serije, prodati za 600 do 800 dolara, ali je zbog ogromnog interesovanja cena "skočila" do 28.000 dolara!

Scenariji slučajno pronađeni u smeću

Dva scenarija pronašla je bivša zaposlena u londonskoj televiziji Fountain Studios, a prema informacijama aukcijske kuće Hanson Ros, koja je sprovodila aukciju, oni su se u njenom noćnom ormariću čuvali preko 20 godina.

- Radila sam u administrativnoj podršci u Fountain Studios. Nikada nisam videla nikoga od glumaca serije, ali pamtim da je atmosfera bila radna - rekla je 60-godišnjakinja iz Londona.

Scenariji su u noćni ormarić dospeli iz kante za otpatke, iz koje ih je ona izvadila nekoliko nedelja nakon što se snimanje epizoda završilo. Njen zadatak bio je da se pobrine da nakon snimateljske ekipe u studiju sve ostane uredno.

- Nisam bila sigurna šta da radim sa njima, pa sam ih ostavila u fioci u kancelariji. Sećam se i da sam pitala kome od glumaca oni pripadaju - kazala je gospođa.

Kada je završila sa poslovnim angažmanom na televiziji, žena je sa sobom odnela i sve svoje stvari koje su se nalazile u fiokama. Tek nekoliko meseci kasnije, kada je raspremala kutiju u kojoj su se nalazile uspomene sa posla, pronašla je scenarije, koje je samo smestila u noćni stočić.

Interesovanje ogromno, na aukciji 219 ponuđača

Nakon što su se scenariji našli na aukciji, ponuđači su, po rečima kuće, "poludeli" za njima. Dobijeno je ukupno 219 ponuda iz svih delova sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Španiju i Švajcarsku, a konačni kupac je anonimni međunarodni ponuđač koji je licitirao preko interneta.

Iz aukcijske kuće Hanson Ros navode da su iznenađeni tolikim interesovanjem za scenarije koji su, da ih gospođa nije pokupila sa sobom, trebalo da budu uništeni još 1998. godine. Produkcijska kuća se po ovom pitanju još uvek nije oglasila, a hoće li žena imati bilo kakve posledice zbog toga što je sačuvala scenarije umesto da ih uništi, za sada nije poznato.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!