ALEK BOLDVIN ĆE BITI OPTUŽEN ZA UBISTVO: Zbog pucnjavnje na setu filma "Rast" sudiće se slavnom glumcu

P. Z. S. /forbes.com

19. 01. 2023. u 17:16

GLUMAC Alek Boldvin biće optužen za ubistvo iz nehata za ubistvo Haline Hačins, snimateljke koja je umrla prošle godine kada je pištolj u njegovoj ruci opalio na setu filma “Rast”, saopštio je u četvrtak okružni tužilac okruga Santa Fe, uprkos Boldvinovom tvrdnji da nije povukao okidač oružja i da mu je rečeno da najverovatnije neće biti optužen za incident.

АЛЕК БОЛДВИН ЋЕ БИТИ ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО: Због пуцњавње на сету филма Раст судиће се славном глумцу

Foto: Printskrin


U septembru, Odbor za finansije Novog Meksika odobrio je kancelariji tužioca preko 300.000 dolara koji će se koristiti za potencijalno krivično gonjenje do četiri osobe u vezi sa Hačinsovom smrću, a u zahtevu za sredstva je navedeno „jedan od mogućih optuženih je poznati filmski glumac Alek Balduin“.

Veliki deo istrage se fokusirao na Boldvina, glumca i producenta filma koji je držao pištolj kada je ispalio – iako je tvrdio da nije povukao okidač – kao i pomoćnika reditelja Dejva Holsa, za koga se kaže da je rekao Boldvinu da je pištolj bio siguran za upotrebu, Hana Gutijerez-Rid, oružar proizvodnje i dobavljač municije Set Keni.

Hačins je ubijena na setu 21. oktobra 2021, tokom probe. Bojeva municija nije trebala da bude prisutna nigde na setu, a oružje u filmu je trebalo da bude ispunjeno praznim čaurama ili lažnim mecima. Ali kada je opalio pištolj u Boldvinovoj ruci, Hačins je upucan u grudi, a režiser Džoel Souza pogođen je i povređen u rame. Snimanje je odmah obustavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZA KURTIJEVU MRŽNJU PREMA VUČIĆU NEMA NI LEKA NI DOKTORA: Reakcija Petkovića nakon Aljbinove provokacije na Tviteru