"ROK VILIDŽ" U BANATSKOM SOKOLCU 12. I 13. AVGUSTA: Nastupaju YU grupa, Van Gog, Majke…

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 08. 2022. u 20:51

POPULARNI festival „Rok Vilidž“ će se posle dve godine pauze, zbog virusa korona, održati ovog vikenda, u petak i subotu 12. i 13. avgusta, u Banatskom Sokolcu – najpoznatijem rok selu u regionu, nedaleko od Vršca.

РОК ВИЛИЏ У БАНАТСКОМ СОКОЛЦУ 12. И 13. АВГУСТА: Наступају YU група, Ван Гог, Мајке…

Rock Village

Šesnaesto izdanje ovog muzičkog spektakla, koji je osnovan još 2005. godine, na jednom mestu će okupiti neke od naših najboljih rok bendova, među kojima su YU grupa i Van Gog.

Prvo veče će biti u znaku elektro-pop-rok benda „Buč Kesidi“, a potom će, od poznatih izvođača, nastupati novosadski alternativni sastav Obojeni program i rep-hip-hop izvođač Ajs Nigrutin.

Subota je rezervisana za najatraktivnije koncerte. Nastupaće YU grupa i Van Gog, kao i hrvatski rok bend Majke.

Ulaz u školsko dvorište, u kom se festival održava, kao i kamp za posetioce sa strane, tradicionalno će biti – besplatan.

U sklopu festivala biće organizovan i veliki moto-skup, kao i turnir u malom fudbalu, likovna kolonija i književna nagrada „Dušan Vojinović“, u sklopu koje se ove godine nagrađuju najbolji aforizmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni