IMA TESLIN PROFIL, POGLED: Gde je danas i kako izgleda rođaka čuvenog srpskog naučnika (FOTO)

Novosti online

11. 04. 2022. u 22:46

TOKOM devedesetih i početkom dvehiljaditih Slađana Tesla bila je jedna od devojaka koje su dominirale srpskim modelingom.

ИМА ТЕСЛИН ПРОФИЛ, ПОГЛЕД: Где је данас и како изгледа рођака чувеног српског научника (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva/Ivan Kršev

U ovom burnom periodu na našim prostorima, neke od najlepših Srpkinja uspele su da izgrade velike inostrane karijere. Neke od najuspešnijih bile su Anđelija Vujović, Ivana Stanković, Tamara Paunović i Slađana Teslu. Poslednju od pomenutih je od samog početka karijere izdvajala prirodna lepota, ali i beskrajna harizma i šarm, zahvaljujući kojima je ostvarila saradnju s modnim kućama Vivijen Vestvud i Valentino.

Nakon bogate karijere modela počela je da radi kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, ali povremeno se vraćala svom prvobitnom poslu, pa je tako pre nekoliko godina postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači i njeno lice krasilo je "pola Rima".

Foto: Instagram/ Slađana Tesla

— Iako mnogi misle da zbog prirode manekenskog posla provodim mnogo vremena negujući se, to nije tako. Kada je moja koža u pitanju, trudim se da ispunim osnovne korake jer želim da izgledam uredno i negovano. Lice svakodnevno čistim i koristim apotekarsku kremu koju mi spravljaju farmaceuti, kao i antirid. Jednom u tri meseca odlazim na neki manji tretman kod kozmetičara, a masku stavljam jednom u dve nedelje. Ne provodim mnogo vremena po salonima. Na dobroj koži mogu da se zahvalim genetici — istakla je Tesla pre nekoliko godina.

Ono što je posebno privlačilo pažnju u slučaju Slađane Tesle jeste njeno specifično prezime i veza s jednim od najcenjenijih naučnika u istoriji i, svakako, najpoznatijim Srbinom. U pitanju je, naravno, Nikola Tesla, koji se nikada nije ženio, niti je imao decu, ali je dalji deda-stric našoj proslavljenoj manekenki. Slađana je svojevremeno istakla da je ponosna na svoje prezime i da smatra da sa svojim pretkom ima mnogo sličnosti.

— Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost — istakla je ona jednom prilikom.

Kako je Slađana istakla, stekla je utisak da je Tesla, kao i ona, držao do odevnog stila.

— Izučavajući fotografije i istorijske podatke o Tesli, primetila sam da je imao strast prema modi, da ne kažem da je bio pomalo kicoš. Voleo je odlična odela i kvalitetne cipele. Kod njega je sve uvek bilo na svom mestu — rekla je Slađana pre nekoliko godina i priznala da ponekad, kao i čuveni naučnik, opsesivno pere ruke.

BONUS VIDEO - ISPOVEST HEROJA SA KOŠARA: Saša je za Srbiju prošao kroz pakao, sada mu je potrebna naša pomoć

( Glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!