PRVA STANICA - ZAGREB: "Partibrejkersi" rođendanskim koncertima obeležavaju 40 godina rada

V. N.

18. 01. 2022. u 13:34

BEOGRADSKA rok grupa "Partibrejkersi" ove godine obeležava četiri decenije karijere, a prvi rođendanski koncert zakazali su za 26. februar u zagrebačkoj Tvornici kulture, gde su nastupali mnogo puta.

ПРВА СТАНИЦА  - ЗАГРЕБ: Партибрејкерси рођенданским концертима обележавају 40 година рада

Foto ATA Images

"Žurkolomce" su u avgustu 1982. osnovali pevač i tekstopisac Zoran Kostić Cane, gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović, i bubnjar Goran Bulatović Manza.

Prvi nastup "Partibrejkersi" su imali 4. oktobra iste godine, u "Dadovu", kao predgrupa rokabili bendu "Fiftis", koji je osamdesetih važio za jednu od tri najperspektivnije grupe u SFRJ. Na početku karijere u Zagrebu su za tri dana održali pet koncerata, a na poslednjem im je inženjer zvuka bio Branimir Džoni Štulić.

Na veliku radost svojih obožavalaca širom bivše Jugoslavije, "Partibrejkersi" od osnivanja kontinuirano snimaju albume i drže koncerte. Osim što su prihvaćeni od kritike, dobro su prihvaćeni i od publike u regionu, ne samo zbog svoje muzike, već i zbog antiratnog aktivizma sa projektom "Rimtutituki".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)