ŽIVA MUZIKA JE TU DA NAM OSNAŽI DUH: Rambo Amadeus najavio koncert u beogradskoj "Kombank dvorani"

V. N.

31. 10. 2021. u 15:30

JEDINSTVENI Rambo Amadeus, posle dve godine, ponovo će održati koncert u beogradskoj "Kombank dvorani" 21. novembra (20.00), u pratnji sastava "Fajv Vinetus", uz poštovanje svih epidemioloških mera.

ЖИВА МУЗИКА ЈЕ ТУ ДА НАМ ОСНАЖИ ДУХ: Рамбо Амадеус најавио концерт у београдској Комбанк дворани

Foto ATA Images

Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane i putem "Tiketsa", a za one koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert, omogućen je prenos putem interneta, na platformi Entrio.si.

- Koncerti pred publikom su važan ritual koji, zapravo, traje koliko i ljudsko društvo - u svom stilu kaže Rambo.

- Tek sada možemo da razumemo koliko su, zapravo, i muzika i humor dragoceni, koliko su u stanju da pruže neophodnu dozu optimizma, i izvođačima i publici. Ne treba da čudi što je izvođačka umetnost opstala od praistorije do danas, bez obzira na izazove epoha kroz koje je homo sapiens prolazio. U bezbrižnim životnim trenucima, živa muzika je tu da nas dodatno oraspoloži, ali u vanrednim, problematičnim vremenima, tu je da uteši, osnaži duh. Zato se dvostruko radujem koncertu koji sledi.

Rambo je na svojoj fejsbuk-stranici istakao:

- Molim sve fanove koji žele da nas vide uživo u svom gradu, da ne očajavaju. Verujemo da će se steći uslovi da 2022. opet krenemo na turneju.

Svetski megacar, kako ga decenijama mnogi nazivaju, nedavno je najavio vinilno izdanje aktuelnog albuma "Brod budala", objavljenog krajem prošle godine.

- Kompakt-disk mi je stvarno bez veze, dok vinil, kao maksimalno nepraktičan, ima svoj šarm. Barem ima neograničen rok trajanja, što ga ne čini zagađivačem okoline. I dok moji vršnjaci izlivaju nove i nove ploče na sve višim spratovima svojih apartmana, ja izlivam vinil.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)