LJUBAV ZA ĆERKU I ZA BESKUĆNIKE: Željko Bebek i Nikola Čuturilo objavili spotove sa posebnom vrstom emocije

M. Ćunković

18. 10. 2021. u 05:00

ČUVENI Željko Bebek i Nikola Čuturilo Čutura minulih dana oglasili su se spotovima za pesme sa tematikom ljubavi, ali na specifičan način.

ЉУБАВ ЗА ЋЕРКУ И ЗА БЕСКУЋНИКЕ: Жељко Бебек и Никола Чутурило објавили спотове са посебном врстом емоције

Katarina i Željko Bebek, Foto Jutjub printskrin

Prvi pevač "Bijelog dugmeta" je posvetio numeru "Kćeri moja" svojoj naslednici Katarini, dok se nekadašnji gitarista "Riblje čorbe" osvrnuo na problem socijalno ugroženih osoba.

Bebekova "Kćeri moja" je jedna od pesama koje se nalaze na ovogodišnjem albumu "Mali oblak ljubavi". Njegova naslednica Katarina u videu se pojavljuje u ulozi mlade, a Željko emotivno peva o njenoj udaji, pa joj u refrenu želi "Nek' te voli svakog vašeg jutra, više nego juče, a manje nego sutra". U sviračkom delu učestvovao je i Željkov sin, gitarista Zvonimir, koji je već neko vreme deo Bebekovog benda. Legendarni roker na novom albumu sa njim ima duet "Kakav otac, takav sin". Članovi Željkove porodice već su se pojavili u još jednom emotivnom spotu, za pesmu "Učini me sretnim", koju je posvetio supruzi Ružici.

Čutura i Bane Trifunović sa kolporterom "Lica ulice",Foto Brajan Rašić

Nikola Čuturilo Čutura sa bendom već duže vreme priprema novi album "Priče iz Depoa", koji će objaviti "Lampšejd medija". Posle pesme "Sanjam te", numera "Lice ulice" je drugi najavni singl. Beogradski muzičar je uspostavio saradnju sa istoimenom neprofitnom organizacijom, najpoznatijom po listu "Lice ulice" i zapošljavanju socijalno ugroženih osoba kao uličnih prodavaca.

Čutura kaže da junaci ove priče nisu rođeni na ulici, niti su imali ideju da će tu završiti.

- To su ljudi koji su imali prijatelje, snove i planove, baš kao vi ili ja, sve dok nije došlo do prekida filma - objašnjava Nikola.

Do saradnje sa magazinom "Lice ulice" je došlo spontano, tokom jednog njegovog telefonskog razgovora sa glumcem Branislavom Banetom Trifunovićem, idejnim tvorcem i jednim od osnivača tog časopisa. Spot karakteriše žestoka svirka Nikole i njegove grupe, zajedno sa kolporterima časopisa "Lice ulice". Tvorac i režiser autentičnog video-zapisa je Miroslav Miša Terzić, poznat po fimovima "Ustanička ulica" i "Šavovi", i seriji "Tajkun".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice