"KAD SHVATI DA SE ZANELA, BIĆE VEĆ PREKASNO": Aca Lukas odustao od dueta sa Severinom, zbog njene izjave o Srebrenici

E. V. N.

09. 10. 2021. u 09:24

POPULARNI folk pevač Aca Lukas odustao je od dueta sa splitskom pop zvezdom i bivšom Kebinom snajkom Severinom, zbog njene izjave na temu Srebrenice, koja je ovih dana digla prašinu u regionu.

КАД СХВАТИ ДА СЕ ЗАНЕЛА, БИЋЕ ВЕЋ ПРЕКАСНО: Аца Лукас одустао од дуетa са Северином, због њене изјаве о Сребреници

Foto ATA Images

- Ja kao pevač poštujem sve nacionalosti, jer svi oni dolaze na moje nastupe, u kojoj god zemlji da pevam - objašnjava Lukas.

- Volim sve građane i ljude bez obzira na to koje su nacije. Koleginica se malo zanela u svojim izjavama, a kada bude to shvatila, biće joj prekasno. Želim joj svu sreću, ali sa njom nemam nameru da sarađujem posle onakve izjave o našem narodu.

Podsetimo, sve je počelo time što je Severina potvrdila da je odustala od tok-šoua koji je trebalo da ima na banjalučkoj TV Una, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika. Ona je za hrvatske medije izjavila da ne želi da učestvuje u projektu vezanom za osobu koja vređa žene na najgori način, i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.

Foto ATA Images

Vest o duetu dve regionalne zvezde odjeknula je krajem avgusta, a kao autor pesme naveden je Filip Miletić, polovina autorskog tandema "Aspirinci", koji je radio numere za Seku Aleksić, Nedu Ukraden, Editu Aradinović i druge pevače. Mnogi su se obradovali takvoj saradnji, međutim, usled novih okolnosti, od toga neće biti ništa. Severinin istup nikako se nije dopao brojnim javnim ličnostima, među kojima je i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

- Ne reagujemo ni na kakav način na ove prozivke - rekao je lider socijalista. - Mi smo jedan kulturni prostor. Imamo situaciju da se oni nas neprestano odriču. To je taj sindrom malih naroda, a velike mržnje. U neka normalna vremena, uopšte ne bi bilo problema šta Severina kaže, ali je problem što će posle te svoje izjave doći ovde da zarađuje novac, i nije jedina. Ima raznih aktera koji ispaljuju otrovne strele prema Srbiji i ponašaju se kao da je to normalno.

Podsetimo, sredinom septembra, Splićanka je bila u centru pažnje zbog još jednog sukoba, sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. Pevačica je optužila patrijarha da je, kako je navodila, kao prijatelj njenog bivšeg izabranika Milana Popovića, oca njihovog sina Milana, bio među onima koji su radili na tome da joj se trajno oduzme starateljstvo nad detetom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a