SRCEM I DUŠOM ZAUVEK ZEMUNCI: Žika i Dragi Jelić ("Ju grupa") dobili nagradu "Zemun festa"

M. Ć.

23. 08. 2021. u 23:01

NAŠ najdugovečniji aktivni rokenrol sastav, "JU grupa", dobio je preksinoć priznanje koje im je, zasigurno, posebno značajno.

СРЦЕМ И ДУШОМ ЗАУВЕК ЗЕМУНЦИ: Жика и Драги Јелић (Ју група) добили награду Земун феста

Foto ATA Images

U svoje i u ime brata Dragog, na "Zemun festu" je nagradu, povodom 50 godina rada grupe, ali i 59 godina bivstvovanja tandema na sceni, primio legendarni Žika Jelić.

Najstarijem srpskom rokeru priznanje je uručeno tokom nastupa "Leksington benda" na toj manifestaciji. Čim je primio nagradu, Žika je, zajedno sa bratom, zapucao ka Ušću, da se pohvali u društvu prijatelja, u rokerskom okruženju na "Bir festu", gde je, samo dan ranije, "JU grupa" oduševila posetioce.

- Davne 1962, Dragi i ja smo život posvećen rokenrolu počeli u zemunskom omladinskom klubu "Crna mačka" - s radošću priča za "Novosti" Žika.

- To je današnja zemunska biblioteka. Čovek iz organizacionog odbora festivala mi je dodelio nagradu, ja sam se lepo zahvalio i održao kraći govor. Pomenuo sam da smo krenuli iz Zemuna. Živimo u Zemunu, osećamo se Zemuncima. "Leksington bend" ima u svom programu i neke kompozicije drugačijeg žanra, ne samo popularne muzike. Naš hit "Mornar" sviraju na svakom koncertu. Ovoga puta, kad je meni dodeljena nagrada, "Mornara" su izveli u znak zahvalnosti, i posvetili "JU grupi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)