ŽURKA POČINJE UZ "ŽURKOLOMCE": 11. "Arsenal fest" otvaraju Partibrejkersi, Bajaga, Brkovi...

M. Ć.

23. 06. 2021. u 22:20

NASTUPIMA domaćih rok legendi, "Partibrejkersa" (21.00) i Bajage i "Instruktora" (22.45), kao i pank-folkera "Brkovi" (00.45), večeras na glavnoj bini kragujevačkog "Arsenal festa", na prostoru Kneževog arsenala, počinje 11. izdanje eminentnog festivala koji, tokom tri večeri, na isto toliko scena, dovodi velika regionalna imena, uz "začin" iz inostranstva.

ЖУРКА ПОЧИЊЕ УЗ ЖУРКОЛОМЦЕ: 11. Арсенал фест отварају Партибрејкерси, Бајага, Бркови...

Foto Nebojša Babić

Glavna pozornica sutra pripada zagrebačkim pank-rokerima "Hladnom pivu" (21.00), Australijancu Dab Ef Eksu (22.45) i internacionalnoj Balkan-ska atrakciji "Dubioza kolektivu". Završno veče, u subotu, u jedinstvenom prostoru fabrike municije iz 19. veka, otvaraju "Osvajači" (20.00), a zatim će "Riblja čorba" (21.30), koja debituje na "Arsenalu", održati prvi koncert posle izuzetno teške godine, tokom koje su izgubili basistu i jednog od osnivača Mišu Aleksića, preminulog od korone.

Ilustracija

Uslediće nastup svetskog gitarskog heroja Ingvija Malmstina (23.30), a "Ortodoks Kelts" (1.30) su garancija da će atmosfera na glavnoj bini do kraja biti na najvišem nivou.

Foto Romana Slačala

Partibrejkersi

Na Gardenu, odnosno, u "Zastavinoj" bašti, večeras nastupaju "Bjesovi", KBO, "Obojeni program", "Repetitor", "Darkšajns", "Keni nije mrtav", "Kruševac geto" i Fank šui", sutra Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, "Svemirko", "Nikom ništa", Kika, "Dram", Klinac i Kendi, a u subotu "Kanda, Kodža i Nebojša", "Pero deformero", "Teksas flad", "Piter Vejn", Ded džoker", "Gazorpazorp", Ivan Jegdić, Vojaž i Sajsi Em Si. Na Eksploziv bini, tokom sve tri večeri, smenjivaće se poznati di-džejevi - Kristijan Molnar, Lea Dobričić, Endrju Meler...

Foto Roberto Pavić

Brkovi

Posle prošlogodišnjeg, onlajn izdanja, usled pandemije kovida 19, "Arsenal fest" se sada vraća u punom kapacitetu. Posetioci koji su revakcinisani treba da na ulazu pokažu potvrdu o izvršenoj imunizaciji. Ulaz je omogućen i onima sa validnim obavljenim PCR testom, kao i posetiocima koji su preležali koronu i imaju dokaz o postojanju antitela. Za sve ostale, koji nisu vakcinisani ili nisu preležali koronu, organizatori su obezbedili obavljanje brzih besplatnih antigenskih testova. Komplet ulaznica za ceo festival košta 3.000 dinara, dok je cena za jedno veče 1.500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!