KRŠEĆI PROPISE USMRTIO LJUDE: Podignuta optužnica za nesreću u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum

O. MATAVULj

11. 05. 2021. u 06:08

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Amira Kujovića (37) iz Sarajeva zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala, a teško je povređena njegova saputnica Amina R.

КРШЕЋИ ПРОПИСЕ УСМРТИО ЉУДЕ: Подигнута оптужница за несрећу у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум

Foto Vatrogasna jedinica Pale

Kujoviću je na teret stavljeno krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora. U optužnici, koju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, navodi se da je delo počinio s umišljajem, jer se nije pridržavao saobraćajnih propisa čime je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, usled čega je nastupila smrt više osoba.

TEST POGREŠIO

AMIR Kujović je nakon saobraćajne nesreće uhapšen i u pritvoru je proveo tri meseca. Posle udesa je bio pozitivan na brzom testu za drogu. Međutim, veštačenjem krvi je utvrđeno da nije bio pod uticajem narkotika.

Nesreća se dogodila 11. avgusta prošle godine na magistralnom putu Pale - Ljubogošta. U optužnici se navodi da je Kujović bez važeće vozačke dozvole upravljao "mercedesom GLC 350", koji je vlasništvo B. A., i da je vozio sa 0,41 promilom alkohola u krvi.

TRAGEDIJA Danijela i Dario Hršum, Foto "Fejsbuk"

- Optuženi nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. Na delu puta gde je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, vozio je brzinom od 75, iako je bezbedna brzina bila do 49 kilometara na sat - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da Kujović vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u levu traku namenjenu za saobraćaj iz suprotnog smera. Svestan da tako može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, Kujović je na to pristao i izgubio je mogućnost da izbegne saobraćajnu nezgodu.

- Prednjim delom vozila optuženi je udario u "audi A3" kojim je upravljao Dario Hršum krećući se iz Ljubogošte prema Palama - dodaje se u optužnici.

Usled udara "audi" je sleteo s kolovoza i u njemu su nastradali supružnici Dario i Danijela Hršum, iza kojih su ostala dva maloletna sina. U "mercedesu" je teško povređena Amina R. koja je zadobila prelom butne kosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!