POMOĆ ZA 53 PORODICE: U Kostajnici juče uručena rešenja o donaciji AP Vojvodine

S. M.

28. 04. 2021. u 07:13

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović uručili su juče u Kostajnici rešenja o dodeli građevinskog materijala predstavnicima 53 porodice, čiji su objekti oštećeni u zemljotresu, krajem prošle godine.

ПОМОЋ ЗА 53 ПОРОДИЦЕ: У Костајници јуче уручена решења о донацији АП Војводине

Foto RTRS

Mirović je poručio građanima koji su primili rešenja o donaciji da Vojvodina na građane Srpske gleda kao na braću.

- Mi smo svi braća - rekao je Mirović i dodao da je deo građevinskog materijala već stigao, a da se preostali deo očekuje da bude dopremljen uskoro.

Mirović se tokom jučerašnjeg sastanka u Vladi RS sreo i sa Miloradom Dodikom, srpskim članom PBiH.

- Prijatno iznenađenje od dragog prijatelja, srpskog člana PBiH Milorada Dodika - napisao je Mirović na instagram-profilu.

Poklon vredan 200.000 KM

DO sada je u Kostajnicu stiglo ukupno 11 kamiona građevinskog materijala, uključujući šest koji su stigli juče. Građevinski materijal je donacija Pokrajinske vlade Vojvodine vredna 12 miliona dinara, odnosno oko 200.000 KM.

Mirović je nakon sastanka sa Viškovićem rekao da je pomoć Kostajnici dokaz da je AP Vojvodina iskren prijatelj na kojeg RS može da se osloni u kriznim situacijama.

ISPORUKA Kamioni sa građevinskim materijalom, Foto Vlada RS

Višković je istakao značaj ove podrške i zahvalio na pomoći koja će dobro doći ugroženim porodicama za sanaciju posledica razornog zemljotresa koji je zadesio tu opštinu.

On je naveo da je Mirović izrazio spremnost da AP Vojvodina pomogne građanima Srpske i na druge načine, ukoliko bude potrebe. Rekao je da je na sastanku s Mirovićem bilo reči o intenziviranju saradnje kada je reč o apliciranju pristupnim fondovima EU, kao i da institucije Republike Srpske treba da iskoriste iskustva Pokrajinske vlade na tom polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024