SVEDOK NUDIO DA VRATI 90 EVRA OD PLJAČKE: Suđenje za krađu i razbojništvo u selu Brodac kod Bijeljine

V. Mitrić

17. 04. 2021. u 09:52

PRED sudskim većem sudije Milene Zorić u Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je danas suđenje Živanu Glišiću i Dušku Velimiroviću, koji su optuženi za razbojništva i pljačke u okolini Bijeljine, saslušanjem Mirosla G. , koji se spominje da je optužene odvezao do kuće žrtve, vratio ih do Bijeljine, preuzeo najveći deo plena.

СВЕДОК НУДИО ДА ВРАТИ 90 ЕВРА ОД ПЉАЧКЕ: Суђење за крађу и разбојништво у селу Бродац код Бијељине

FOTO: V. Mitrić

Ovaj mladić, koji je u policiji bio, jedno vreme osumnjičen, pa  je pretresan i njegov automobil, kako kaže advokat  Dušan Tomić, koji zastupa oštećenu, rekao je na sudu da je spreman da vrati 90 evra, "koliko je dobio kao učesnik tog kriminalnog pohoda".

- Odmah sam mu rekao da to govori o njegovoj umešanosti u ovaj događaj i da mu je mesto na optuženičkoj klupi - kaže Tomić, ističući da su priče za malu decu da je on najveći deo novca i dragocenosti, tobože bacio ispred svoga stana, "što je, sa mnoštva prozora, moglo da vidi bar 100 ljudi".

Ako tužilac ne bude reagovao, njega ćemo privatno da tužimo, a "velikodušnost" i vraćanje 90 evra, neka ostavi za nekog drugog. Za istragu je i te kako zanimljivo zašto se i ovaj čovek nije našao na klupi za optužene.

Na sudu se, pored ostalih, pojavila Radinka Rada Tomić iz Broca, u čiju su kuću razbojnici upali. Selotejp traku na usta stavio je prvooptuženi Glišić, koga je prepoznala. Uzeli su joj 40 hiljada evra i zlata u vrednosti oko 15 hiljada evra, što je sva ušteđevina ove starice, posle četrdesetogodišnjeg rada u Nemačkoj. Radinka kaže da je prošla pakao tokom pljačke, ali se on nastavio u u vreme istrage i suđenja.

- Da li je normalno i da li ima veze sa čašću onih koji su me ispitivali da me staru i bolesnu pitaju da li sam novac i nakit dala ljubavniku – kaže očajna Radinka.

- Sada je izvesno gde je i kod koga završio novac i kome se i zašto sudi. Moj bol i strah niko ne može da otkloni. Sad na sudu među optuženim nema trećeg, onog koji je, nesumnjivo, dovezao razbojnike, odvezao ih posle pljačke i razbojništva i odvezao ih dalje za Loznicu.

Prvooptuženi Živan Glišić ranije je rekao da je od novca i dragocenosti, koje su uzeli od Radinke, uzeo 3.000 evra, a da je sve kod  ostalo kod M.G. koga nema na optužnici niti sudnici. Glišić kaže da je njegova porodica spremna da vrati Radinki 3000 evra, koliko je on uzeo, što joj je rekao, nedavno i njegov otac.

I Radinka i njen pravni zastupnik ističu da, "zaista nisu pare više bitne, kao ni nakit".

- Rekla sam da se svega toga, ali kad mi se vrati, dajem organizaciji koja brine o deci koja se leče od raka - kaže Radinka.

- Ovde je reč o pravdi i nepravdi, o strahotama koje moraju da budu zaustavljene, a ne da naležni sokole razbojnike i pljačkaše.

Da je njen strah opravdan, dodaje advokat Tomić, "svedoči i činjenica da  je deo nadležnih, pre svega iz OJT, pokušao da učini nagodbu sa dvojicom aktera ataka na staricu, ali je sudija za predhodni postupak odbio takvu „predstavu“ i odlučio da suđenje počne redovnom procedurom, ocenjujući da su zaslužili više kazne od predloženih".

- Ovo je i sjajna prilika za nadležne da se dobro pozabave onim što se radi u pravosuđu, utoliko pre što je čovek koji je, u najmanju ruku, bio saučesnik, pa još i onaj kod koga je ostao plen izostavljen iz optužnice - kaže Tomić. On treba da vrati novac, kako bismo mogli da ga predamo u humanitarne svrhe.

Prvooptuženi Glišić zamolio je advokata Tomića da dođe u pritvorsku jedinicu kod njega i da mu „sve ispriča“... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)