POŽAR U SELU VRHPOLJE: Izgorela čuvena "Mišina kafana" (FOTO)

V.Mitrić

08. 04. 2021. u 12:09

U SELU Vrhpolje, kraj Drine, nadomak Ljubovije, uz sami magistralni drum koji vodi ka Zlatiboru, Tari i Jadranu, s jedne, i Loznici, Šapcu, Beogradu i Novom Sadu, s druge strane, na Drini , u prodajnom objektu, Darinke Mitrović, došlo je do požara.

ПОЖАР У СЕЛУ ВРХПОЉЕ: Изгорела чувена Мишина кафана (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Uzrok vatrene stihije tek treba da se ustanovi. Odmah nakon prijave požara, na mesto događaja stigli su pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice iz Ljubovije i uspeli su, u veoma kratkom roku, da lokalizuju i ugase vatru.

Postojala je opasnost da požar zahvati i spratni deo kuće iznad lokala, a i druga zdanja u blizini. Šteta je totalna, a prema rečima Darinkinog supruga Miloša „ nije ispod 1,5-2 miliona dinara".

Foto: V.Mitrić

U zdanju u kom je prodavnica, nekoliko decenija nalazila se čuvena „ Mišina kafana“, koja je bila omiljeno mesto, ne samo ovdašnjih ljudi, već i mnogih putnika prolaznika koji su odlazili ka Jadranu, Zlatiboru, Tari, Loznici, Šapcu, Beogradu, Novom Sadu. Bila je, neka vrsta, drumske kapije Ljubovije, i po sadržaju i po lepom izgledu, drevne srpske seoske arhitekture.

Uviđaj su uradili ljubovijski policajci i odmah je počela istraga pod rukovodstvom OJT u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna