POŽAR U SELU VRHPOLJE: Izgorela čuvena "Mišina kafana" (FOTO)

V.Mitrić

08. 04. 2021. u 12:09

ПОЖАР У СЕЛУ ВРХПОЉЕ: Изгорела чувена Мишина кафана (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

U SELU Vrhpolje, kraj Drine, nadomak LJubovije, uz sami magistralni drum koji vodi ka Zlatiboru, Tari i Jadranu, s jedne, i Loznici, Šapcu, Beogradu i Novom Sadu, s druge strane, na Drini , u prodajnom objektu, Darinke Mitrović, došlo je do požara.

Uzrok vatrene stihije tek treba da se ustanovi. Odmah nakon prijave požara, na mesto događaja stigli su pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice iz LJubovije i uspeli su, u veoma kratkom roku, da lokalizuju i ugase vatru.

Postojala je opasnost da požar zahvati i spratni deo kuće iznad lokala, a i druga zdanja u blizini. Šteta je totalna, a prema rečima Darinkinog supruga Miloša „ nije ispod 1,5-2 miliona dinara".

Foto: V.Mitrić

U zdanju u kom je prodavnica, nekoliko decenija nalazila se čuvena „ Mišina kafana“, koja je bila omiljeno mesto, ne samo ovdašnjih ljudi, već i mnogih putnika prolaznika koji su odlazili ka Jadranu, Zlatiboru, Tari, Loznici, Šapcu, Beogradu, Novom Sadu. Bila je, neka vrsta, drumske kapije LJubovije, i po sadržaju i po lepom izgledu, drevne srpske seoske arhitekture.

Uviđaj su uradili ljubovijski policajci i odmah je počela istraga pod rukovodstvom OJT u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Iz Vrhpolja na Drini

08.04.2021. 20:04

Tužna vest za sve nas koji smo, kod te kafane, decenijama čekali autobus za odlazak u svet i iz njega izlazili vraćajući se kući. Mišo Davidović je znao red vožnje na pamet, imena vozača i konduktera i bio je glavna veza da nas vozači prime i kada u autobusu nije bilo mesta. P.S. Samo ne znam kakve veze ova vest ima sa Republikom Srpskom - Vrhpolje i "Mišina kafana" su u Srbiji !!!!