STIGAO FAJZER: RS isporučene prve vakcine iz Kovaks mehanizma

Tanjug

25. 03. 2021. u 22:57

U REPUBLIKU Srpsku stiglo je 7.020 doza vakcina protiv korona virusa kompanija Fajzer i Bajontek, koje su nabavljene preko mahanizma Kovaks, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

СТИГАО ФАЈЗЕР: РС испоручене прве вакцине из Ковакс механизма

Foto: Novosti

Kako navode, 7.020 doza tih vakcina uskladištene su u Institutu za javno zdravstvo RS, uz poštovanje svih pravila održavanja hladnog lanca.

Nakon što Agencija za lekove i medicinska sredstva BiH izvrši proveru kvaliteta i odobri upotrebu vakcina, one će biti distribuisane u zdravstvene ustanove koje sprovode vakcinaciju širom Republike Srpske, prenosi RTRS.

BiH je prva država u regionu koja je danas konačno dobila 23.400 doza vakcina protiv korona virusa iz Kovaks programa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu