DONJI VEŠ BACILI U SMEĆE?! Otkrivamo kako su nestale bokserice ubijenog Davida Dragičevića iz Banjaluke

O. MATAVULj

24. 03. 2021. u 06:08

KRIMINALISTIČKI tehničari PU Banjaluka Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak su svesno i namerno, u cilju sprečavanja dokazivanja, u otpad bacili gaće Davida Dragičevića, ubijenog 2018. godine, kako bi prikrili eventualne tragove koji su se na njima nalazili.

ДОЊИ ВЕШ БАЦИЛИ  У СМЕЋЕ?! Откривамо како су нестале боксерице убијеног Давида Драгичевића из Бањалуке

Foto O. Matavulj

To se navodi u optužnici OJT Banjaluka protiv Marijanca i Bošnjaka u koje su "Novosti" imale uvid. Takve zaključke tužilaštvo temelji na činjenici da su sive bokserice tokom obdukcije skinute s Davidovog tela, prevezene u prostoriju za sušenje PU Banjaluka odakle su nestale. Naglašava se da su gaće jedini predmet koji optuženi nisu popisali u svom izveštaju, niti pojedinačno fotografisali kao sve ostale.

- Radi se o ljudima sa višegodišnjim iskustvom, koji znaju da svi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz, moraju da se pravilno upakuju i u slučaju potrebe dostave na veštačenje - navodi tužilaštvo.

Foto Arhiva

Obdukcija je rađena 25. marta 2018. Prisustvovali su joj, između ostalih, optuženi i kriminalistički inspektor Siniša Kojdić. On je naveo da je svu odeću, i gaće, popisao i fotografisao mobilnim telefonom i uneo u svoju službenu zabelešku, što je jedini pisani trag o njima.

Iz dokumentacije je vidljivo da su gaće nestale na dan obdukcije, ali su u MUP RS za to saznali tek 22. maja 2018. Nestanak gaća uočili su zaposleni u KTC MUP RS kada im je PU Banjaluka dostavila tragove na veštačenje. O tome su sačinili zabelešku, a 28. maja je obaveštena Služba za zaštitu zakonitosti u radu MUP RS radi pokretanja unutrašnjeg postupka.

ŽRTVA David Dragičević, Foto PDZ

Akteri su, tokom istrage, različito opisivali kako su gaće nestale. Kojdić je svedočio da ga je o nestanku obavestio načelnik KTC Radenko Novković. Pozvao je Bošnjaka i pitao da li zna gde su. Tvrdi da je Bošnjak odgovorio "da su ih on i Marijanac bacili" i to nakon što su Kojdića pitali šta će s njima, a on im navodno odgovorio: "J... gaće, zna se da je čovek imao gaće." Kojdić se ne seća šta je pričao s optuženima, ali kaže da je uveren da im nije rekao da bace bilo koji predmet.

PRETI IM DO TRI GODINE ZATVORA

OPTUŽENI tehničari su odvojeno u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine negirali krivicu po ovoj optužnici. Početak suđenja je zakazan za 21. april u Osnovnom sudu u Banjaluci i to nakon dvogodišnjeg odlaganja. Ukoliko se dokaže krivica, optuženima preti kazna do tri godine zatvora.

Iznoseći svoju odbranu Marijanac je tužiocima potvrdio da su Bošnjak i on odevne predmete doneli u PU Banjaluka. Tvrdi da je Bošnjak predmete vadio iz vreće, a potom je došao Kojdić koji ih je popisao. Potvrdio je da je bilo rasprave oko gaća i seća se da je Kojdić rekao: "J... gaće". Ne seća se da li im je rekao da ih bace, ali negira da je on to učinio.

Bošnjak je takođe potvrdio da je učestvovao u pakovanju dokaza, navodeći da ih je Marijanac fotografisao, a da ih je on lično popisivao i opisivao. Dok su ređali predmete kaže da su Marijanac i on razgovarali da nije lepo što Kojdić napolju "hoda gore-dole 40 minuta", i da bi trebalo da s njima prisustvuje popisu. Pozvali su Kojdića da dođe na popis, što je i učinio. Kada su gaće došle na red, Bošnjak tvrdi da je Kojdić na to rekao: "J... gaće, zna se da je imao gaće."

Tvrdi da je Marijanac s Kojdićem ušao u raspravu, ali se ne seća šta su govorili. Zatim su "sravnavali spisak". Bošnjak kaže da je Marijanac predmete vraćao u vreću i čistio prostoriju, negirajući da je on bio taj koji je gaće bacio u otpad. Međutim, u izjavi koju je ranije kao svedok dao policiji Bošnjak je naveo da su tokom čišćenja gaće ostale u vreći i da su ih on i Marijanac bacili u smeće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije