CILJ JE DA SE ZAUSTAVI RAST BROJA ZARAŽENIH: Premijer Višković o rigoroznim merama protiv virusa korona - ovo je rat!

Srna

22. 03. 2021. u 00:16

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras da su preduzete rigoroznije mere u borbi protiv virusa korona kako bi u narednih sedam do 10 dana bio zaustavljen rast broja zaraženih, te da bi u Srpsku do kraja ovog meseca trebalo da bude dopremljeno 50.000 vakcina.

ЦИЉ ЈЕ ДА СЕ ЗАУСТАВИ РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Премијер Вишковић о ригорозним мерама против вируса корона - ово је рат!

Foto: D. Pozderović

- Nadali smo se da neće doći do pogoršanja situacije. Nažalost, u međuvremenu virus je mutirao i sada imamo brazilski, engleski i druge sojeve. Očito je da se novi virusi brže prenose i više su izloženi mlađi ljudi, što nije bilo ranije - rekao je Višković.

On je za Alternativnu televiziju istakao da Republika Srpska preduzima potrebne mjere u borbi protiv virusa korona.

- Pozivam ljude da iskoritimo period od sedam ili 10 dana kako bi situacija bila sanirana. Moramo shvatiti da je virus među nama i da je ovo jedna vrsta rata - rekao je Višković i podsetio da je u Srpskoj do sada od virusa korona umrlo više od 2.400 ljudi.

Prema njegovim rečima, ne sme biti ugrožen proces imunizacije, a Srpska je platila 800.000 doza vakcina za 400.000 stanovnika. Višković je istakao da zdravstveni radnici navode da su kliničke slike zaraženih teže i da proces lečenja traje duže, nego prošle godine.

- Bolnički kapaciteti se pune veoma brzo. Sada smo u eksponencijalnom rastu što govori da ukoliko ne bismo reagovali veoma brzo bismo došli u poziciju da zdravstveni kapaciteti budu zakrčeni i da ne možemo prihvatiti sve zaražene što nam nije cilj i zato smo morali preduzeti mere - rekao je Višković.

On je naglasio da je u konaktu sa većinom načelnika i gradonačelnika pogotovo tamo gđe je epidemiološka situcija teža, kao i sa direktorima zdravstvenih ustanova.

Višković je naveo da je cilj da se zaustavi dalji rast broja zaraženih, iako je činjenica da se ne može doći u poziciju ekstremnog poboljšanja za sedam dana, ali da sve zavisi od discipline ljudi.

- Apelujem na građane da se pridržavaju mera, jer samo skupa možemo rešiti ovaj problem. Moramo se odgovorno ponašati i dati doprinos da zaustavimo eksponencijalni rast broja zaraženih. To znači poštovanje poznatih mera - nošenja maske, poštovanje fizičke distance i očuvanja higijene - naveo je Višković.

On je ponovio da se institucije Srpske bore za ljudske živote, ali i za ekonomiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu