SANJA VULIĆ ODBRUSILA BISERI TURKOVIĆ: Maliciozni komentari ne mogu pokvariti odnose sa Srbijom

S.M.

17. 03. 2021. u 19:36

POSLANIK SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da dobre odnose sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije ne mogu pokvariti maliciozni komentari osoba kao što je ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković, dodavši da to niko iz Republike Srpske neće dozvoliti.

САЊА ВУЛИЋ ОДБРУСИЛА БИСЕРИ ТУРКОВИЋ: Малициозни коментари не могу покварити односе са Србијом

Foto: SNSD

- Uvažena ministarko, kada se pogleda Vaš veoma sadržajan imovinski karton i nekretnine od Hrvatske do Australije stiče se utisak da ste moćna osoba. Imponzantnu imovinu stekli ste po moćnim i uticajnim zemljama. S toga se nameće pitanje, zašto Vi, preko svih tih svojih kontakata, niste obezbedili za BiH niti jednu dozu vakcine koštala ona dolar ili stotine dolara - rekla je Vulićeva.

Ona je upitala Turkovićevu zašto svoj neuspeh, nikakav uticaj, nezadovoljstvo i frustraciju ispoljava blaćenjem predsednika Srbije?

- Ako ne znate, Srbija ima lidersku poziciju u vakcinaciji. Dobro odnose sa predsednikom Vučićem i Vladom Srbije ne mogu pokvariti maliciozni komentari takvih poput Vas, mi to iz Republike Srpske nećemo dozvoliti. Sigurna sam da su i građani Federacije veoma zahvalni Srbiji, jer prve vakcine u taj entitet stigle su upravo iz Srbije. Prema onoj narodnoj "nit se koga stidi, niti boji" tako i Turkovićeva nema osnovne kulture niti ljudske potrebe da kaže hvala - istakla je Vulićeva.

Komentarišući današnju izjavu Turkovićeve da su "kovidšild" vakcine, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donirao BiH, u rangu jeftinijih i da koštaju četiri dolara, Vulićeva je naglasila da takve izjave više govore o samoj Turkovićevoj, a ne o Srbiji i predsedniku Vučiću.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)