NOVI DETALJI ISTRAGE: Za ubicom iz Prijedora traga i Hrvatska

O.M.

12. 03. 2021. u 12:31

MUP Republike Srpske intezivno traga za Markom Momićem (41) iz Prijedora osumnjičenim za teško ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit koji je bejzbol palicom pretučen nasmrt i pregažen automobilom u prijedorskom naselju Raškovac.

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: За убицом из Приједора трага и Хрватска

Foto: PU Prijedor

Izvor blizak istrazi otkriva da je policija pronašla automobil koji je korišten u zločinu. Privedeno je i više osoba za koje se sumnja da su pomagale u zločinu.

- Pronađeno je vozilo, a juče tokom dana izvršeno je sedam pretresa u kojima su prikupljeni određeni dokazi koji su od velike važnosti za dalju istragu. Momić se tereti kao izvršilac zločina, a privedeno je i više pomagača. Oni se nalaze na kriminalističkoj obradi nakon koje će biti odlučeno za koga će biti zatražena mera pritvora - rekao je izvor blizak istrazi.

Stupar je ubijen u noći između srede i četvrtka, a njegovo unakaženo telo s frakturama lobanje juče je pronađeno u blizini reke Sane u Prijedoru. Na mestu zločina pronađeni tragovi polomljene palice kojom je Stupar najverovatnije ubijen, a zatečeni su i tragovi koji ukazuju da je pregažen automobilom.

- Motiv ubistva nije poznat. Postoje indicije da se nije radilo o planiranom zločinu, već da je među njima došlo do sukoba koji se pretvorio u brutalni zločin - kaže izvor iz istrage.

On pojašnjava da za Markom Momićem od ranije traga i Interpol Zagreb koji je za njim raspisao crvenu međunarodnu poternicu zbog teškog ubistva i razbojništva. Po toj poternici Momić je uhapšen u decembru prošle godine i Sud BiH je tada odbio da mu odredi pritvor. Umesto toga određene su mu mere zabrane putovanja i napuštanja boravišta, a imao je obavezu i da se tri puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Iako pravosuđe BiH ne raspolaže sa informacijama za koji konkretan zločin je Momić osumnjičen u Hrvatskoj, nezvanično saznajemo da je reč o učešću u ubistvu i pljački Josipa Horvata (61) u Selniku kod Ludbrega u novembru 2019. godine. Razbojnici su od Horvata ukrali 600.000 kuna i brutalnog ga pretukli usled čega je podlegao tri meseca kasnije. Za učešće u tom zločinu hrvatsko pravosuđe sumnjiči i Branka Brajkovića iz Prijedora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći