HOROR NA PRUZI KOD PRIJEDORA: Voz se zakucao u vozilo, poginula žena - delovi automobila razbacani na sve strane

Novosti online

01. 03. 2021. u 19:29

KRISTINA C. (36) iz Prijedora poginula je kada na pružnom prelazu, u prijedorskom naselju Topolik, putnički voz udario u njen automobil marke „opel astra“.

ХОРОР НА ПРУЗИ КОД ПРИЈЕДОРА: Воз се закуцао у возило, погинула жена - делови аутомобила разбацани на све стране

Foto: Tanjug

Voz je saobraćao na relaciji Banjaluka - Prijedor, a ona je bila sama u vozilu. Vraćala se prema gradu, nakon što je prethodno u jedno tamošnje naselje odvezla prijateljicu.

– Iz zasad nepoznatih razloga, „astra“ se našla na pruzi u trenutku nailaska voza. Voz je udario u njenu stranu vozila i nije joj bilo spasa, poginula je na mestu. Voz se zaustavio nekih 500-600 metara od mesta udara. Delovi vozila su bili razbacani na sve strane, a prizor je bio stravičan – ispričao je izvor.

Očevici kažu da su zbog ove nesreće morali reagovati i prijedorski vatrogasci, koji su sekli vozilo kako bi izvukli devojku.

Meštani kažu da mašinovođa nije uspeo da zakoči voz, te da je udar voza u automobil bio toliko jak da se čuo širom naselja.

Komšija, koji je čuo udar, odmah je istrčao iz kuće i pokušao da pomogne, ali je devojka već bila mrtva.

Jedan meštanin priča da je i on pre nekoliko godina svedočio nesreći u kojoj je od udara voza poginuo mladić iz komšiluka, te poručuje da što pre treba postaviti bolju signalizaciju na ovom prelazu.

– Često bude magla, a kada je kiša onda se tek ništa ne vidi. Takođe, rasveta kod pružnog prelaza ne radi često. Ne znamo zašto ne stave rampu. Ginuli su pešaci, a i vozači. Jednom su četiri mladića poginula. NJih trojica su iz Vrbica vozili komšiju kući u Topolik i svi su poginuli. Tada je pljuštala kiša – ispričao je jedan od meštana.

Dodaju da su u jednoj od ranijih nesreća poginula dva rođaka.

– Ponekad se uopšte ne čuje da mašinovođa svira. Desi se i da se ljudi zamisle pa ne vide da ide voz. Zato smatramo da bi trebalo postaviti svetla, koja treperenjem upozoravaju na blizinu voza – kaže jedna meštanka.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)