NEMA BESPLATNOG SKIJANJA ZA DECU NA JAHORINI: Sukob na relaciji Pale - Olimpijski centar kulminirao raskidanjem ugovora

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 02. 2021. u 08:51

SVAĐA na relaciji Opština Pale - Olimpijski centar "Jahorina" kulminirala je raskidanjem ugovora o besplatnom skijanju za decu sa područja Pala i Istočnog Sarajeva.

НЕМА БЕСПЛАТНОГ СКИЈАЊА ЗА ДЕЦУ НА ЈАХОРИНИ: Сукоб на релацији Пале - Олимпијски центар кулминирао раскидањем уговора

Foto OC Jahorina

Odlično obavešten izvor upoznat sa celom pričom kaže, za "Novosti", da je OC "Jahorina" raskinuo ugovor za besplatno skijanje za decu zbog katastrofalne politike koju vodi Opština Pale, a gde se blokiraju investicija na planini kojima rukovodi OC "Jahorina".

Izvor kaže da je OC "Jahorina" podnela 14 inicijativa za izmenu Regulacionog plana za posebno područje Jahorina, koja podrazumevaju cepanje parcela i povećanje stambeno-poslovnih prostora, a sve su odbijene na poslednjoj sednici SO Pala, uz obrazloženje da bi masovnom izgradnjom novih stambenih objekta bio narušen izgled planine.

UŽIVANjE Deca na skijanju, Foto OC Jahorina

Ipak, izvor našeg lista kaže da za Opštinu Pale nije sporna izgradnja novih objekta ako se radi o zemljištu te opštine na planini, gde se slobodno grade hoteli, moteli i drugi objekti.

- Na parcelama na Jahorini čiji je vlasnik OC opština opstruiše izgradnju hotela i investitorima ne dopušta da grade stambene objekte iste veličine kao na zemljištu čiji je vlasnik Opština. Time se favorizuje gradnja na zemljištu Opštine - kaže naš izvor.

Nakon odluke OC "Jahorina" da raskine ugovor o besplatnom skijanju za decu Pala i Istočnog Sarajeva, reagovali su iz pomenutih lokalnih zajednica. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da nakon ovog poteza sumnja u sve poslovne poteze OC zbog toga što se na takav način svete jednoj lokalnoj zajednici.

- Ponašaju se kao kad detetu oduzmete igračku, pa se ono naljuti - rekao je Ćosić.

STAV Ljubiša Ćosić, Foto Opština Pale

Iz Opštine Pale su saopštili da im nije nije dostavljeno obrazloženje o razlozima poteza Olimpijskog centra, koje je izostalo čak i nakon zvaničnog zahteva načelnika Boška Jugovića.

RODITELjI DA SE ŽALE OPŠTINI!

IZ OC "Jahorina" su saopštili da je upravo dolaskom novog nadzornog odbora i uprave uvedeno besplatno skijanje za decu Grada Istočno Sarajevo i regije po prvi put u istoriji Jahorine.

- Istupom pojedinaca na Skupštini pokazali su da ne žele Olimpijski centar kao partnera. Građanima koji su oštećeni odlukom o prestanku besplatnog skijanja za decu se izvinjavamo, ali se za to moraju obratiti Opštini Pale, čije akcije su prouzrokovale takvu odluku - poručili su iz OC.

Iz Opštine ističu da, imajući u vidu činjenicu da je u ponedeljak održana sednica Skupštine o Jahorini, a koja je imala za cilj i jačanje partnerskog odnosa Opštine i OC, a da joj uprkos zvaničnog poziva, nije prisustvovao nijedan predstavnik menadžmenta tog akcionarskog društva.

- Umesto pristojnog, institucionalnog razgovora, odlučili su se za dopis kojim se paljanskoj deci uskraćuje mogućnost besplatnog skijanja. Ne možemo se oteti utisku da je posredi neutemeljena osvetnička reakcija, za koju nije postojao ni najmanji povod ili razlog - navode iz opštinske uprave Pale.

Takođe dodaju na niko na sednici Skupštine Pala nije digao glas protiv ulaganja i daljeg razvoja Jahorine, već protiv samovolje Olimpijskog centra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!