OBIJAO STANOVE, KRAO NOVAC I NAKIT? Uhapšen pedesetdvogodišnji Samir iz Zenice

N.Đurić

16. 02. 2021. u 15:53

DOLIJAO je u svom pljačkaškom pohodu po Republici Srpskoj 52-godišnji Samir H. iz Zenice (Federacija BiH).

ОБИЈАО СТАНОВЕ, КРАО НОВАЦ И НАКИТ? Ухапшен педесетдвогодишњи Самир из Зенице

Foto: N. Đurić

Kako „Novosti“ saznaju, njemu su lisice na ruke stavljene nakon niza provalnih krađa stanova u Doboju, Derventi i Prnjavoru, odakle je ukrao, uglavnom, više hiljada maraka i raznog nakita.

Službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa, zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (FBiH), prošle sedmice su u Zenici izvršili pretres stana koje koristi Samir, gde su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

– Za S. H. postoji osnov sumnje da je 8. februara izvršio provale u dva stana na području opštine Derventa, odakle je iz jednog stana otuđio novac dok je u drugom stanu izvršilo premetačinu stvari, zatim da je 22. januara izvršio provalu u stan u Doboju, odakle je otuđio novac i nakit. Takođe za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 8.februara pokušao izvršiti provalu i u jedan stan na području opštine Prnjavor-navodeno je u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Kako saznajemo, za razliku od policijskih kolega iz Federacije, gde im je poznat po krađama i raznim lopovlucima, Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj, potvrdila nam je de je su ovo ovog Zeničaka prva registrovana dela odnosno provalne krađe u ovom delu Srpske.

-Uz bezobzirnost i drskog da provali u tuđe stanove, Samir je iskoristio priliku da, uz nakit, samo iz jednog stana u Derventi ukrade 3.000 maraka. Međutim, nije imao sreću da ne bude otkriven-saznajemo od izvora upućenog u lopovski pohod ovog Zeničaka.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izveštaj o izvršenim krivičnim delima, najavili su iz dobojske Policijske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)