ZA OŠTEĆENE U ZEMLJOTRESU 12 MILIONA: Pokrajinaska vlada u Novom Sadu pomaže Republici Srpskoj

J.S.

29. 01. 2021. u 18:48

POKRAJINSKA vlada AP Vojvodine pružiće pomoć ugroženim porodicama sa teritorije opštine Kostajnica u Republici Srpskoj čiji su stambeni i prateći objekti uništeni ili oštećeni nakon zemljotresa u Hrvatskoj – saopšteno je danas u Novom Sadu.

ЗА ОШТЕЋЕНЕ У ЗЕМЉОТРЕСУ 12 МИЛИОНА: Покрајинаска влада у Новом Саду помаже Републици Српској

Foto S. M.

Sredstva u iznosu od 12 miliona dinara namenjena su za kupovinu građevinskog materijala porodicama koje su pretpele štetu, a pomoć će biti realizovana preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je Pokrajinska vlada snažno posvećena saradnji sa Republikom Srpskom i povezivanju naših ljudi, istakavši da će Republika Srbija i u budućnosti biti podrška i oslonac Srpskoj. 

- Vojvodina i Srbija uvek su uz svoj narod u Republici Srpskoj i ovaj gest je naša obaveza i potvrda naših bratskih odnosa - kazao je predsednik  Mirović.

Prethodno je Pokrajinska vlada obezbedila i 18 miliona dinara za sanaciju oštećenih hramova Srpske pravoslavne crkve, nabavku montažnih kuća za porodice sa teritorije Banije i građevinskog materijala za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna