ZAVHALNOST DIABETA I SRBADIJE: U ovoj godini trebalo bi da bude više novca za bijeljinska udruženja

V.Mitrić

12. 01. 2021. u 10:33

ЗАВХАЛНОСТ ДИАБЕТА И СРБАДИЈЕ: У овој години требало би да буде више новца за бијељинска удружења

Foto: V.Mitrić

GRADSKA uprava Bijeljina insistiraće u narednom periodu na transparentnom radu, boljoj međusobnoj komunikaciji svih udruženja građana i na većem broju sastanaka sa predstavnicima Grada Bijeljina, u cilju jačanja društvene odgovornosti i kolektivne svesti o značaju ovih udruženja i njihovom humanitarnom radu – istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović, ističući da je, u Semberiji registrovano oko 100 udruženja.

- Nastavićemo da izdvajamo značajna sredstva za njihov rad, uz zadatak da ona budu u većem iznosu nego do sada - poručio je Petrović, navodeći da je u prošloj godini iz lokalnog budžeta za udruženja izdvojeno oko 640.000 KM.

Sandra Milošević iz Udruženja „Diabeta“  ukazala je na značaj podrške Gradske uprave projektima koji unapređuju kvalitet života građana.

- Zahvaljujem se Gradskoj upravi koja je Udruženju „Diabeta“ omogućila da realizuje projekat „Pomozimo starim, nemoćnim, nezaposlenim, omladini i socijalno ugroženim“.  Uprkos  teškoj prošloj godini zbog epidemije virusa korona, mi smo uspeli da realizujemo ovaj projekat u interesu naših sugrađana. U saradnji sa bijeljinskim Domom zdravlja obavljeno je 1.500 preventivnih pregleda, a 380 osoba je imalo veoma visoke vrednosti šećera u krvi. Prevencija se i radi da bismo na vreme otkrili bolest i uspešno je lečili, a to nam i jeste cilj - navela je Miloševićeva.

Saradnjom sa Gradskom upravom zadovoljni su i u Horu „Srbadija“.

- Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Bijeljina  što je Horu „Srbadija“ omogućila da koristi prostor renoviranog Sokolskog doma. Korišćenjem uslovnijeg prostora jedan od najtrofejnijih horova biće u prilici da još kvalitetnije radi i postiže veće uspehe - rekla je dirigent Jelena Trakilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)