PROSEK "DIŽE" STIPENDIJE: Bijeljina izdvaja novac za najbolje studente (FOTO)

V. Mitrić

09. 01. 2021. u 09:51

ПРОСЕК ДИЖЕ СТИПЕНДИЈЕ: Бијељина издваја новац за најбоље студенте (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

GRADONAČELNIK Bijeljine LJubiša Petrović uručio je ugovore o stipendiranju za 24 studenta, među kojima je jedan sa posebnim potrebama, kao i tri studenta iz grupe manje zastupljenih konstitutivnih naroda.

- Ovo je jedan od lepših događaja u Gradskoj upravi, kada dajemo podršku mladima koji su budućnost našeg grada, Republike Srpske i BiH. Na ovaj način podižemo nivo društvene odgovornosti, a izmenom pravilnika uskoro ćemo omogućiti i veći broj stipendiranja u odnosu na prethodne godine – istakao je Petrović.

Gradska uprava stipendira 151 učenika i studenta, a iznos osnovne stipendije oko 200 konvertibilnih maraka.

- U zavisnosti od proseka ocena koji studenti ostvare, moguće je dobiti stipendiju i do 290 KM – naglasio je Petrović.

Jedna od studentkinja koja je preuzela ugovor o stipendiranju je Slavica Mitrović sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta.

- Trenutno pohađam treću godinu, a prosek ocena mi je 9,53. Prvi put sam dobila stipendiju grada i mnogo će mi značiti za dalje školovanje. Ovaj gest Gradske uprave je dokaz da se trud i rad isplate – dodala je Mitrovićeva.

Grad Bijeljina izdvojiće u ovoj godini za stipendiranje učenika i studenata 290.000 konvertibilnih maraka, što je za 40.000 KM više nego prethodne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)