STIGAO ŽESTOK ODGOVOR BAKIRU: RS niko ne može ukinuti!

Novosti online

05. 01. 2021. u 09:56

REPUBLIKU Srpsku niko ne može ukinuti jer je ona trajno potvrđena Dejtonskim mirovnim sporazumom, izjavio je predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.

СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР БАКИРУ: РС нико не може укинути!

Foto: Tanjug

- Republika Srpska je za nas svetinja jer su za njenu odbranu najbolji srpski sinovi dali život. Nama su ostavili u amanet da večno čuvamo i slavimo Republiku Srpsku - rekao je Lazić Srni povodom obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Komentarišući zahtev lidera SDA Bakira Izetbegovića za izmenama Ustava BiH bez entiteta i kantona, Lazić je ocenio da bi to bila opasna avantura sa nesagledivim posledicama po dalji opstanak BiH i mira na ovim prostorima i regionu.

- Političko rukovodstvo Republike Srpske, kao i srpski narod, borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca nikada neće pristati na izmenu Ustava BiH u kojoj ne bi bilo Republike Srpske - poručio je Lazić.

Republika Srpska obeležava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstitutivni status.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!