UBISTVO I RANJAVANJE U LAKTAŠIMA: Predložen pritvor za osumnjičene

srna

03. 01. 2021. u 00:08

POSTUPAJUĆI tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu Banjaluka određivanje mere pritvora za Dalibora Č. (46) iz Laktaša zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

УБИСТВО И РАЊАВАЊЕ У ЛАКТАШИМА: Предложен притвор за осумњичене

Foto: O. M.

Pritvor je predložen i za Milana Đ. (42) iz Laktaša zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, rečeno je Srni u Okružnom javnom tužilaštvu.

U tužilaštvu navode da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, zbog ponavljanja krivičnog dela, te iz razlloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Vanredne okolnosti, navode u tužilaštvu, predstavlja i to da je krivično delo posebno teško s obzirom na način izvršenja.

- Puštanje osumnjičenih na slobodu rezultirano bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenjem javnosti - navode u tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Dalibor Č. osumnjičen da je, u društvu sa osumnjičenim Milanom Đ. ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. u četvrtak 31. decembra, u 22.50 časova na benzinskoj pumpi u Trnu, u opštini Laktaši.

Mladić iz Laktaša čiji su inicijali S.D. preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru od posledica ranjavanja.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili