LOKALNI IZGORI U RS: Foča u rukama SNSD

R. Milović

29. 11. 2020. u 19:46

U IŠČEKIVANjU zvaničnih rezultata na minulim Izborima, u Foči se gotovo sa sigurnošću zna da će od devet partija, koje su se izborile za odbornička mesta, 20, od 25 pripasti koaliciji oko SNSD.

ЛОКАЛНИ ИЗГОРИ У РС: Фоча у рукама СНСД

Foto: R. Milović

To pojačava i jučerašnji potpis sedam partija o zajedničkom delovanju u lokalnom parlamentu. Potpise su stavili lideri SNSD, Demosa, DNS,SP,SPS, US i NDP.

U opoziciji će biti četiri odbornika SDS i jedan iz SDA. I na minulim Izborima iz 2016. godine, u Foči je SDS imao četiri odbornika, a mandat završio sa samo dva, jer su u međuvremenu dvojica otišla u „levo“.

Prvi put od 2000. godine u Foči odbornike neće imati PDP.

„Levi“ će, uz činjenicu da je mandat za načelnika dobio Milan Vukadinović (SNSD), u naredne četiri godine da „vedre i oblače“ u Foči. Drugim rečima, sednice Skupštine opštine će postati „ beskrvne,nezanimljive“ i u diskusijama i tokom glasanja, za razliku od nekoliko godina u nazad, kada su novinari hrlili na sednice SO jer su obilovale žustrim raspravama i polemikama.

Odbornici će sigurno i ovoga puta, u sadašnjem sastavu, raditi ono što je najbolje za Foču, računajući u to i „tanku“ opoziciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna