DODIK OŠTRO PORUČIO SARAJEVU: To vam nećemo dozvoliti!

Novosti online

28. 11. 2020. u 15:15

ДОДИК ОШТРО ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: То вам нећемо дозволити!

Foto: Novosti

PREDSEDAVAJUĆI i srpski član Predsedništva BiH Miorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava protivustavnim, protivzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dela međunarodne zajednice i OHR-a.

Dodik je istakao da u pogledu brutalnih nezakonitih ataka na predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milana Tegeltiju kao kadra iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama koji nije poslušan politikama SDA i međunarodnog faktora, imamo priliku da vidimo pravu sliku BiH.

- BiH je očito zamišljena i funkcioniše kao zemlja bezakonja i brutalne nezakonite sile koju primenjuje političko Sarajevo prema kadru iz Republike Srpske uz blagoslov tog međunarodnog faktora koji se licemerno zalaže za vladavinu prava - izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše stalne napade da predsednika VSTS-a.

Dodik je naglasio da je potpuno nevjerovatno da se predsednik VSTS-a, kao neko ko je na čelu pravosudnog sistema bez ikakvog pravnog osnova ili sudske naredbe, kontinuirano, sistemski i nezakonito prati, snima, prisluškuje s ciljem montiranja nekih sadržaja koji služe za to da se on ukloni sa pozicije, jer ne odgovara nekim politikama.

Srpski član Predsedništva BiH je upitao šta onda tek rade njima, političkim predstavnicima Republike Srpske koji obavljaju funkcije u Sarajevu.

- To pokazuje sav besmisao BiH kao države, a posebno besmisao BiH kao neke pravne države u kojoj se poštuje Ustav i zakoni - naglasio je Dodik, dodavši da predstavnici Republike Srpske očito nemaju elementarnu sigurnost u Sarajevu koju im garantuje Ustav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Posmatrač

29.11.2020. 13:12

Cela B.i H. pretvorena je u protektorat zapada i SAD u kome vršljaju kako im se ćefne ali neka se ne zanose,srpski narod će ostati svoj na svome.

Milos

29.11.2020. 16:20

Ta i takva Velika BiH je vestacka tvorevina koja silom drzi skoro 70% teritorije na kojoj ne zivi Bosnjacki narod i kao takva ne moze opstati. Potrebno je da medjunarodna zajednica obezbedi potpisivanje obavezujuceg sporazuma o normalizaciji odnosa i uzajamnom priznanju R Srpske i Federacije BH.