JEDAN ČOVEK NIJE STAVIO POTPIS: Dodik otkrio zašto je Stanivuković "osvojio" Banjaluku

R. S.

16. 11. 2020. u 14:41

ЈЕДАН ЧОВЕК НИЈЕ СТАВИО ПОТПИС: Додик открио зашто је Станивуковић освојио Бањалуку

Foto: R. S.

U BANjALUCI je potpisana koalicija stranaka okupljenih oko SNSD-a, a potpis na sporazum nije stavio jedino SPS koji predvodi Goran Selak, koji je prošle godine formirao ovu stranku od disidenata Socijalističke partije.

Nakon toga, SPS je bio deo vladajuće većine, te dobio nekoliko funkcija u gradskim organizacijama.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su novi koalicioni sporazum za Banjaluku potpisali SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, Gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija.

- Ovaj koalicioni sporazum nije potpisala SPS. Ako ne potpišu u roku 24 sata svi njihovi kadrovi biće izbačeni i sa republičkog nivoa. Tražili smo da potpišu, nisu. Selak je rekao da je spreman. Poslali smo naše ljude, čekali su sat vremena i nije potpisao. Ako većina koalicije bude za to da se još sačeka, sačekaćemo. Ko nije deo skupštinske većine u gradu, neće biti ni u Vladi RS - rekao je Dodik.

Podvukao je da je oko 70 odsto građana Banjaluke glasalo za ovu većinu, te da imaju puni legitimitet.

Najavio je i da će nova koalicija imenovati načelnike odeljenja u Gradu Banjaluka, zamenike, donositi budžet i slično.

Naglasio je da sumnja u ponašanje nekih koalicionih partnera, kada je u pitanju podrška Igoru Radojičiću (SNSD), a koji je izgubio izbore za Banjaluku od protivkandidata Draška Stanivukovića (PDP).

- Nismo spremni da trpimo iskakanja. Jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji Banjaluke je bio Igor Radojičić - rekao je danas Dodik.

On je istakao i da je od sinoć on poverenik Gradskog odbora u Banjaluci, te ocenio da Radojičić nije zaslužio poraz u najvećem gradu Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)