MLADI POLITIČAR SE BORI ZA ŽIVOT: Nikola je pre 17 dana bio zdrav, sada je na respiratoru i hitno mu je potrebna krv

S.M.

29. 10. 2020. u 17:21

МЛАДИ ПОЛИТИЧАР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Никола је пре 17 дана био здрав, сада је на респиратору и хитно му је потребна крв

Foto: D. Pozderović

PRE samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banjaluke i otac osmomesečne bebe bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

Prve simptome, koji su ukazivali na korona virus primetio je 11. okotobra. Bio je maksimalno disciplinovan, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se lekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo – kaže njegov prijatelj Davor Strika.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i lekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život. U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi, pa je poslan apel svima koji imaju, inače retku krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

– Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Srpske se javljaju ljudi, šalju poruke podrške, daruju krv – kaže Strika.

Nikola Vukčević je nedavno izabaran za sekretara Gradskog odobra Socijalističke partije u Banjaluci. Kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banjluka.  Omiljen je i među aktivistima drugih stranaka, pa mu svakodnevno stižu poruke podrške od aktvia mladih Demosa, SNSD, ali i iz stranka koje bi mu, u normalnim okolnostima, u finalu predizborne kampanje bili ljuti protivnici. Nikolina sudbina je potresla i mnoge mlade ljude širom Srpske, koji nisu politički aktivni, jer je, kako kažu njegovi prijatelji, pun pozitivne energije, koji ljudi prepoznaju.

– Njegovo zdravstveno stanje je zaista teško, ali uvereni smo da će ta Nikolina enegija na kraju pobediti i da će se izboriti sa bolešću. Istovremeno, poručujem svima: ljudi, čuvajte se, čuvajte jedni druge, nosite maske, ne izlažite se opasnosti. Nikolina sudbina najbolji je pokazatelj da korona ne bira i da svakom život može biti ugrožen. Nema tu nikakvog pravila, Nikola je mlad, zdrav, energičan, a ipak mu je bolest zadala velike problem, poručio je Strika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)