POŠTOVATI ZAŠTITNE MERE ILI KATANAC: Zatvoreno 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj

S.M.

26. 10. 2020. u 17:30

NADLEŽNI inspektori su u proteklih sedam dana izrekli meru sedmodnevne zabrane rada za još 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj, jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mera s ciljem sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

ПОШТОВАТИ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ ИЛИ КАТАНАЦ: Затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској

Foto: D. Pozderović

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave izvršili 2.505 inspekcijskih kontrola u kojima su u 34 slučaja subjekti zatečeni u prekršaju, te su im izrečene i kazne u iznosu od 41.000 KM.

Za nešto više od četiri meseca izvršeno je više od 20.000 inspekcijskih kontrola u kojima izrečene kazne u iznosu od 320.000 KM i 22 zabrane rada na period od sedam dana.

Iz Inspektorata su istakli da cilj inspekcije nije kažnjavanje već obezbeđivanje primene propisa, a u trenutnoj situaciji i zaštite zdravlja i života građana, privrednih aktivnosti, ekonomije i očuvanje bolničkih kapaciteta.

-Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani, te apelujemo na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od izricanja mjere zabrane rada", poručuju iz Inspektorata Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu