UGLJEVIK IMA 1.200 DAVALACA KRVI : Slavski prijem za humanitarce

V. Mitrić

26. 10. 2020. u 16:52

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić u okviru slavskih svečanosti Svete Petke Paraskeve koju ova opština proslavlja upriličio je prijem za rukovodstvo Društva dobrovoljnih davaoca krvi „Rudar“.

УГЉЕВИК ИМА 1.200 ДАВАЛАЦА КРВИ :  Славски пријем за хуманитарце

Foto V. Mitrić

Perić je rekao da je ovo društvo jedno od najbolje organizovanih društava dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske.

-Uvek su oni tu kada je potrebna njihova pomoć i oni su posvećeni huamanitarnom radu a dajući krv spasavaju -rekao je Perić,zahvaljujući im se na,kako je rekao,“najhumanijem delanju, jer daraju krv koja znači život“.

Predsednik DDDK „Rudar“ Milan Marković rekao je da ovo društvo broji 1.200 članova.

„Imamo veliku pordšku od rukovodstva opštine Ugljevik. Naši članovi su uvek prisutni na svim akcijama širom Srpske i Srbije i tako ćemo činiti i u narednom periodu“, dodao je Marković.

Foto V. Mitrić

DDDK „Rudar“ svake godine u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi gde se prikupi i do 300 doza ove dragocene tečnosti.

Zbog epimedije izazvane korona virusom ove godine nije sprovedena akcija ali će 30 članova ovog društva sutra u bijeljinskom  Zavodu za transfuziju krvi dati krv i na taj način neće se prekidati ova humanitarna akcija koju organizuje opština Ugljevik svake godine za slavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri