KO JE ŠKALJARAC KOJI SE DANAS OBESIO: Dovode ga u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog, bio glavni pucač klana

Novosti online

12. 10. 2020. u 21:57

ZATVORENIK Saša Vidović obesio se danas u KPZ Foča, a osuđen je 2019. na 19 godina robije zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine. Sumnja se i da je umešan u atentat Saleta Mutavog.

КО ЈЕ ШКАЉАРАЦ КОЈИ СЕ ДАНАС ОБЕСИО: Доводе га у везу са убиством Салета Мутавог, био главни пуцач клана

Depositphotos

Policija Republike Srpske i policija Srbije sumnjali su da je Saša Vidović pucač "škaljarskog klana" bio povezan sa ubistvom Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi.

Vidovića su povezivali sa škaljarcima i brojnim likvidacijama u Srbiji, a tri dana nakon ubistva Stankovića koje se dogodilo 13. oktobra 2016. godine, uhapšen u Istočnom Sarajevu ali zbog druge likvidacije.

On je ubio, a na kraju i osuđen zbog toga, Miroslava Lazarevića.

- Reč je klasičnoj sačekuši, a ubijen je iz neposredne blizine - naveo je izvor iz istočnosarajevske policije i dodao:

"Lazarević je usporio 'golf' kada je naišao na ležećeg policajca. Odjednom su ispred njegovog auta iskočila dvojica napadača i otvorila vatru. Žrtva je izrešetana. Bila je to klasična sačekuša. Kada su se uverili da su obavili posao, uleteli su u BMV, parkiran u blizini, i pobegli. Vozilo, sa automatskom puškom i okvirom municije, su posle toga zapalili."

Na gotovo identičan način, tri dana ranije, ubice su napravile sačekušu za vođu "grobara" u širem centru Beograda. Stanković je bio u svom "audiju" i usporio je na semaforu kada su ispred njega iskočila dvojica i zapucala iz "automata". Ubijen je na mestu.

(ATV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)