JOVICA RADULOVIĆ ZAJEDNIČKI KANDIDAT ZA NAČELNIKA: U Modriči potpisan koalicioni sporazum između SDS-a i PDP-a za lokalne izbore

Vid Blagojević

09. 10. 2020. u 22:00

U MODRIČI je danas potpisan koalicioni sporazum između SDS-a i PDP-ea o zajedničkom nastupu ovih stranaka u Modriči na lokalnim izborima.

ЈОВИЦА РАДУЛOВИЋ ЗАЈЕДНИЧКИ КАНДИДAT  ЗА НАЧЕЛНИКА: У Moдричи пoтписaн кoaлициoни спoрaзум измeђу СДС-a и ПДП-a зa лoкaлнe избoрe

Foto: Vid Blagojević

Sporazum predstavlja ozvaničenje predizborne ali i postizborne koalicije, gde su definisani osnovni principi delovanja nove vlasti u Modriči. Po tom sporazumu ove stranke će prvo podržati Jovicu Radulovića kandidata SDS-a za načelnika opštine Modriča.

Pored toga prestavnici ovih partija očekuju da će posle izbora imati većinu i u lokalnom parlamentu Modriče. Potpisivanju sporazuma prisustovali Mirko Šarović predsednik SDS-a i Branislav Borenović predsednik PDP-ea, te kandidati obe stranke za odbornike u opštinskom parlamentu u Modriči.

Zajednički kandidat za načelnika Modriče Jovica Radulović zahvalio se za punu podršku a nakon potpisivanja koalicionog sporazuma obećao da će ukoliko pobedi pokrenuti privredni i društveni razvoj Modriče.

Foto: Vid Blagojević

- Posle potpisivanja ovog dogovora mi nastavljamo još jače, nastavljamo jedinstveno, snažno i složno  ubeđeni da će 15 novembra opština Modriča dobiti novu vlast, novog načelnika, potpuno orjentisanog da bude na usluzi svim građanima -  naglasio je Jovica Radulović i dodao:

- Mi ćemo građanima prestaviti kroz kampanju jasnu viziju razvoja i ekonomskog oporavka opštine Modriča i dokazaćemo svakom građaninu da je ovo sredina gde ima budućnosti i perspektive. Ovaj sporazum je otvoren i za druge slobodmisleće ljude i političke subjekte – rekao je Radulović 

Branislav Borenović predsednik PDP-a i Mirko Šarović predsednik SDS-a pružiće maksimlnu podršku Jovici Raduloviću na putu ka pobedi. Šarović veruju da je zajednički kandidat za načelnika Modriče Jovica Radulović najbolje rešenje koje će napokon doneti promenu vlasti u Modriči.

- Sazrelo je vreme da koalacija SDS-PDP ima kadidata pobednika jer je Jovica Radulović neminovno novi načelnik opštine Modirča - zaključio je Šarović.

Borenović je ubeđen u veliku pobedu i konstatovao da će pored načelnika opštine, SDS i PDP u Modriči imati i skupštinsku većinu.

U Republici Srpskoj SDS i PDP su do sada potpisali 20 ovakvih sporazuma po opštinama. Sa skupa u Modriči upućen je apel svim učesnicima lokalnih izbora da predizborna kampanja bude fer i korektna sa maksimalnim uvažavanjem političkih suparnika. 


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)