IPAK U AMFITEATRIMA: Na oba univerziteta u RS juče počela akademska godina

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 10. 2020. u 14:16

NA dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu, juče je počela nova akademska godina.

ИПАК У АМФИТЕАТРИМА: На оба универзитета у РС јуче почела академска година

Foto Vlada RS

Nastava je počela klasično, a ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević kaže da je - ukoliko bude pogoršana epidemiološka situacija - pripremljen i plan za onlajn izvođenje.

Ministar kaže da je odlučeno da nastava bude realizovana na uobičajeni način, uz fizičko prisustvo nastavnika i studenata, ali uz poštovanje mera koje je preporučio Institut za javno zdravstvo Srpske.

Rektor banjalučkog Univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin je poručio da će ova visokoškolska ustanova ispoštovati sve epidemiološke preporuke, te naveo da je u prvu godinu studija upisano oko 2.100 studenata.

- Broj akademaca je veći u odnosu na lane. Zadovoljni smo, imajući u vidu da je srednje škole završilo za oko 500 učenika manje nego u prethodnoj godini - naglasio je prof. dr Gajanin, te studentima, nastavnicima i ostalom osoblju Univerziteta poželeo srećnu i uspešnu godinu.

Dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci prof. dr Predrag Ćeranić ističe i to da je važno da brucoši akademsko školovanje započnu u studentskim klupama i lično upoznaju profesore, te napomenuo da će biti preduzete sve mere da nastava bude odvijana u bezbednim uslovima.

- Obaveza je tim veća jer smo upisali 130 studenata, više nego ikad do sada, što potvrđuje već prepoznato veliko interesovanje za ovaj fakultet - ističe prof. dr Ćeranić.

Najbolje rangirani brucoš na prijemnom ispitu organizovanom pod okriljem pomenutog fakulteta je Tamara Popović iz Nevesinja, koja je uverena u to da će tokom školovanja naučiti sve što je potrebno da bi bila sastavni deo Policije Republike Srpske.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!