UGLJEVIK - CENTAR HARMONIKE: Đorđe Perić i Jurij Šiškin otvorili 12. muzički festival u Republici Srpskoj

Vladimir Mitrić

27. 09. 2020. u 16:34

KONCERTNI deo 12. međunarodnog festivala "Dani harmonike" počeo je, u ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić", nastupom pobednika takmičenja koje je zbog korone održano u julu, onlajn.

УГЉЕВИК - ЦЕНТАР ХАРМОНИКЕ: Ђорђе Перић и Јуриј Шишкин отворили 12. музички фестивал у Републици Српској

Đorđe Perić osvojio tri zlata / Foto V. Mitrić

Pobednik svetkovine je Đorđe Perić (10), učenik Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika, sa osvojena tri zlatna odličja. Svirao je ukrajinsku narodnu kompoziciju "Put Kozaka" i "Harmonikaši sviraju džez".

- Za mene je harmonika veoma lak instrument, imam do sada 59 osvojenih medalja i trofeja - kaže za "Novosti" mlađani maestro na harmonici.

Publiku pod Majevicom je oduševio i najpriznatiji svetski umetnik akademske harmonike Jurij Šiškin iz Rusije.

- Na ovom festivalu u takmičarskom delu programa sede najistaknutiji umetnici svetske harmonike, a za mlade umetnike je najvažnije da slušaju najbolje izvođače - rekao je Šiškin. - Festival je jedinstven i želim da još dugo traje. Verujem da će svi ovi mladi umetnici i učesnici doživeti svetsku slavu.

Festival je otvorio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić uz poruku da je za ovu opštinu ovo najznačajnija manifestiacija.

- Festival je nastao i razvijao se kao rezultat potrebe za otvorenošću, ali i da se u ovim teškim vremenima učini više za kulturu i umetnost na prostorima Republike Srpske.

Jurij Šiškin iz Rusije / Foto V. Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)