DODIKOV SAVETNIK: Srpska nikog ne ugrožava, samo štiti svoja prava!

S. M.

17. 09. 2020. u 14:03

RADOVAN Kovačević, savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kaže nakon posete i sastanka u Zagrebu da političko Sarajevo ne može da prihvati da Bošnjaci nisu jedini koji odlučuju u BiH, o čemu svedoči i jučerašnja histerija zbog posete Dodika Zagrebu.

ДОДИКОВ САВЕТНИК: Српска никог не угрожава, само штити своја права!

Foto: SRNA

- Bošnjaci od potpisivanja Dejtonskog sporazuma pokušavaju od BiH da naprave tzv. građansku državu ili državu u kojoj će se oni pitati isključivo za sve, rekao je on.

Kovačević kaže da, s druge strane, politika RS , te politika Milorada Dodika, ne ugrožava ničija prava.

- Mi ne ugrožavamo nikog već samo želimo da zaštitimo svoja prava koja su Dejtonom zagarantovana. Moramo da vodimo svoju politiku i da njima damo odgovor - imate pravo da vodite svoju politiku, ali nemojte da nam oduzimate naša prava - istakao je Kovačević za RTRS.

Kada je reč o reagovanjima opozicije u Srpskoj, Kovačević kaže da "opozicija ima samo jedan posao a to je da osporava ono što vlast radi, ali da ni to ne mogu da urade kako treba".

Foto: Marko Beljan/Predsjednik.hr

Kovačević kaže da je Dodik posetio Hrvatsku kao predstavnik Republike Srpske.

- Ovo je prvi put da jedan od članova Predsedništva BiH, a da nije hrvatski član, ima jednu državnu posetu tog nivoa. Dodik je juče razgovarao i sa predsjdnikom i sa premijerom Hrvatske - podsetio je Kovačević.

On je istakao da je Hrvatska jedan od važnijih ekonomskih partnera BiH, navodeći da je na pomenutim sastancima razgovarano i o zajedničkim projektima.

On je istakao i da je na sastancima srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom i premijerom Hrvatske bilo reči o političkim, ekonomskim, infrastrukturnim temama, ali i o pitanju Trgovske gore.

Prema njegovim rečima, Dodik je sinoć rekao da je Trgovska gora bila jedna od prvih tema koje je postavio na dnevni red. 

- Nažalost, ljudi iz Hrvatske tvrde da je to njihovo pravo i uveravaju da se ne radi o toj vrsti opasnosti kako mi to tvrdimo u Republici Srpskoj. Bez obzira na sve mi ne odustajemo od te teme, rekao je Kovačević. 

Komentarišući izjave predsednika SDS Mirka Šarovića o tome da Dodik u Zagrebu nije govorio o Trgovskoj gori, Kovačević je istakao da se još jednom pokazalo koliko je neozbiljna opozicija u Republici Srpskoj. 

- Za razliku od vlasti koja mora da radi svoj posao, da priprema i realizuje sve projekte, opozicija ima samo jedan posao - da napada ono što vlast radi, a očigledno i taj posao ne može da uradi kvalitetno - naglasio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)